Informatie over batterijen

In deze webshop vindt u veel soorten batterijen. Hoe weet u nu welke batterij u nodig heeft? Daar gaan we hieronder op in, we maken hier het verschil in eigenschappen duidelijk en vertellen wat meer over de verschillende mogelijkheden per batterij soort. Heeft u specifieke vragen over batterijen, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Alkaline batterij

Alkaline batterijen zijn de meest verkochte batterijen. Ze zijn zeer krachtig en zeer breed inzetbaar, 9 van de 10 toepassingen werken goed met de alkaline soorten. Alkaline batterijen zijn er in verschillende types.

AA | AAA | C cell | D cell | 9V blok | 4,5V blok

De meest verkochte batterij is zondermeer de AA alkaline batterij. Deze batterij is zeer breed toepasbaar en wordt gebruikt in de meest uiteenlopende apparaten.
De maat van een AA batterij is 51 x 15 mm en levert 1,5V.
De maat van een AAA batterij is 44,5 x 10,5 mm en levert 1,5V.
De maat van een C cell batterij is 50 x 26,2 mm en levert 1,5V.
De maat van een D cell batterij is 58 x 33 mm en levert 1,5V.
De maat van een 9V blok batterij is 48,5 x 26,5 x 17,5 mm en levert 9V.
De maat van een 4,5V blok batterij is 62 x 22 x 67 mm en levert 4,5V.
Verder zijn er nog diverse alkaline batterijen voor speciale toepassingen, uiteraard vindt u deze ook in deze webshop.

Duracell Procell batterijen

Duracell Procell is de opvolger van industrial en is de industriële variant van Duracell batterijen. Zeer veel bedrijven gebruiken deze alkaline batterijen in hun apparatuur. De Duracell Procell batterij is er in 6 varianten, te weten de AA, AAA, C cell, D cell, 9V blok en de 4,5V blok. Ook voor particulieren zijn deze zondermeer geschikt. Bij ons kunt u uiteraard ook terecht voor andere merken industrial batterijen zoals Varta en Energizer, ook deze hebben wij altijd op voorraad. Uiteraard zijn er buiten deze standaard maten nog veel meer alkaline batterijen, wat dacht u bijvoorbeeld van de alkaline knoopcellen waarvan de LR44 de meest gebruikte is met echt heel veel toepassingen. 
 

Lithium batterij

Lithium batterijen zijn vooral bedoeld voor geavanceerde apparaten en toepassingen waarin meer en langer vermogen gewenst is. De AA lithium batterijen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor foto toestellen, flitsers, weerstations ed. omdat deze het met normale alkaline batterijen niet lang volhouden en in een bredere temperaturen range toepasbaar zijn. 9V blok batterijen in lithium uitvoering zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor rookmelders, deze gaan tot 10 jaar mee.

Knoopcel batterij

Lithium knoopcel batterijen hebben zeer veel toepassingen en worden o.a. gebruikt ik weegschelen, deurbellen, computers enz. Aan de hand van code kunt u de maten van knoopcellen afleiden. De CR2025 bijvoorbeeld heeft een diameter van 20 mm en een dikte van 2,5 mm. Bij de CR2032 is dit een diameter van 20 mm en 3,2 mm dik. Deze kleine lithium knoopcel is na de alkaline AA batterij de meest verkochte batterij in deze webshop. Verder zijn er ook nog alkaline knoopcel batterijen, de meest gebruikte zijn de LR43, LR44 en LR54.

Alarm installatie batterijen Saft

Voor bijvoorbeeld alarm installaties zijn er speciale lithium batterijen, meestal 3,6V in de vorm AA of 1/2 AA , deze batterijen worden o.a. gemaakt door het merk Saft. Ook worden in deze apparatuur vaak CR2 of CR123A batterijen gebruikt. U kunt ze allemaal vinden in onze webshop.

Horloge batterij zink oxide

Horloge batterijen zijn meestal van het type zink oxide. Deze horloge batterijen geven gedurende een zeer lange tijd een constante spanning af. Wij leveren deze van de merken Duracell en Varta.

Oplaadbare batterij

Oplaadbare batterijen zijn van het type NiMh. Om deze batterijen te kunnen opladen heeft u een batterijlader nodig. Indien u alleen oplaadbare batterijen koopt omdat u nog een lader heeft, kijk dan op de lader of deze geschikt is voor NiMh batterijen. Oplaadbare batterijen zijn zeer vaak herlaadbaar en daarom al snel goedkoper dan alkaline batterijen. Houdt er echter rekening mee dat de capaciteit van oplaadbare batterijen niet zo groot is als alkaline of lithium batterijen. U zult ze dus sneller moeten opladen dan dat een alkaline of lithium batterij leeg is, maar toch loont het zich al gauw de moeite. Bij oplaadbare batterijen geldt, hoe hoger de capaciteit, des te beter deze inzetbaar zijn in geavanceerde apparatuur. Oplaadbare batterijen van het type NiMH 1,2V zijn er in het formaat AA, AAA, C en D. De NimH oplaadbare 9V batterijen leveren een spanning van 8,4V. Verder leveren wij ook een groot arsenaal van de lithium ion 18650 oplaadbare batterijen met een spanning van 3,6 of 3,7V, met en zonder safetyboard. Verder zijn er ook nog speciale soorten zoals de LIR2450 en de CR123A.

Batterijlader

Wij hebben zeer veel modellen en merken batterijladers. Wij voeren o.a. de merken Duracell, Varta, Ansmann, Energizer, GP en Eneloop batterijladers. Er zijn universele batterijladers, maar ook voor specifiek AA of AAA batterijen te laden. Ook hebben wij een specifieke batterijlader voor speciale oplaadbare batterijen zoals de 18650 en de RCR123a.

Tot slot hebben wij ook altijd batterijen die in de aanbieding zijn. Doe er uw voordeel mee, want voor deze categorie geldt op=op.

Batterijen kopen? Batterijenstunter.nl voor de beste keuze!