CR1025 batterij

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1
Ansmann CR1025 batterij
Ansmann CR1025 batterij
€2,69
Energizer CR1025 batterij
Energizer CR1025 batterij
€2,89

De CR1025 batterij, wat valt daar over te vertellen? Welnu, het belangrijkste is dat het een batterij is uit het gamma van lithium knoopcellen met een spanning van 3 volt met een specifieke maat. Dit type batterijtje is klein en is bijna nooit te vinden in winkels. de CR1025 wordt veelal toegepast in afstandsbedieningen van autosleutels, autoalarm, organizers, thermometers, weegschalen en speelgoed. Bij ons vindt u een groot assortiment aan knoopcellen dus ook deze is zeer eenvoudig te kopen in onze webshop. Uiteraard zullen er nog meerdere toepassingen zijn waar dit exemplaar de juiste voor is. Bepaalde type rookmelders en horloges worden gevoed door dit type. Ze worden dus zoals u kunt lezen in heel veel digitale elektronica toegepast. Daarnaast wisselen fabrikanten nogal eens van het type batterij. Er zijn dus enorm veel toepassingen waar de CR1025 batterij de juiste voor is. Elke dag komt er wel een nieuw apparaat op de markt waarin deze verwerkt kan zijn. Iedere CR1025 batterij zit per stuk in een blister verpakt. Buiten deze soort zijn er nog veel meer lithium knoopcel batterijen. Uiteraard is dit type slechts één van de vele uit deze categorie, afhankelijk van de energiebehoefte en plaats in de toepassing kan een andere soort nodig zijn. Naast dit model zijn er nog meer soorten van de 3V lithium knoopcel, de meest populaire zijn de CR2025, CR2032, CR2430 en de CR2450.

CR1025 batterij

In deze categorie vindt u twee merken van de CR1025 batterij. Deze twee merken zijn Ansmann en Energizer. Beide merken zijn A-merk knoopcellen en staan garant voor een goede kwaliteit en lange levensduur en doen niet voor elkaar onder. Vaak wordt er in het apparaat aangeven dat alleen merk X kan worden toegepast. Dit is uiteraard een fabel. Vaak heeft de producent van het apparaat dan een samenwerking met het merk. U kunt het merk vervangen voor een ander merk zonder enkel probleem. U bent echter voor de werking niet gebonden aan een bepaald merk, als de code maar klopt. Wilt u toch liever een ander merk aanschaffen voor uw apparaat die wij niet aanbieden? U kunt contact met ons opnemen. Meestal kunnen we ook andere merken snel aan u leveren.
 

Andere benamingen

De namen 1025, 5033LC, ECR1025, KCR1025 en CR 1025 worden ook vaak gebruikt als aanduiding van deze batterij, per merk kan de code verschillen. Op verreweg de meeste van dit type staat echter de code CR1025, meestal gevolgd door de spanning, dus 3V of 3 volt. De gestandaardiseerde code is CR1025, maar toch gebruiken de merken vaak nog hun eigen code. Gooi uw oude exemplaar daarom niet weg voordat u de juiste vervanger gevonden heeft. Bent u niet zeker, neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag verder. Overigens wordt er ook nog wel eens gevraagd naar de code BR1025. Deze heeft een andere chemische samenstelling en deze low drain lithium carbon monofluoride batterij is in principe bedoeld om een zeer constante spanning af te geven. U kunt voor deze toepassing gewoon de batterij met CR code nemen. Andersom gaat niet, de BR variant zal bij CR toepassing niet voldoende stroom leveren.
 

Maat CR1025 batterij

Een CR1025 batterij is een ronde platte batterij, heeft een diameter van 10 mm en een dikte van 2,5 mm. Het is een kwestie van de code nemen, dus 1025. De eerste 2 cijfers geven de diameter aan en de laatste twee de dikte. Dit werkt zo voor iedere lithium knoopcel, ongeacht het type, zodoende kunt u zeer eenvoudig bepalen welke code bij welke batterij hoort en of deze het type is die u zoekt.
 

CR1025 batterij bestand tegen lage temperaturen

De CR1025 batterij heeft lithium als bestanddeel. Om deze reden kan dit batterijtje tegen lage temperaturen. Daar waar alkaline varianten niet tegen lage temperaturen kunnen en al snel ophouden met werken is de lithium variant hiertegen wel bestand. Vandaar dat men deze batterijen ook vaak tegenkomt in bijvoorbeeld autosleutels. Deze moeten in de winter natuurlijk ook goed werken zodat u uw auto zonder problemen kunt openmaken.

CR1025 batterij is klein maar heeft een relatief hoge lading

De CR1025 batterij is maar klein maar heeft een relatief hoge lading om toch lang de gewenste spanning te kunnen geven. Ze worden niet vaak gebruikt in apparaten waarin een hoge lading gebruikt wordt dus ze zullen voor iedere toepassing lang meegaan.

CR1025 batterij verpakking

Daar waar u het batterijtje eerder altijd zo kon uitpakken zien we nu dat deze meestal in een child safety verpakking zit. Dit komt er in de praktijk meestal op neer dat de batterij met een schaar uit de verpakking geknipt dient te worden. De batterijtjes worden door kleine kinderen vaak voor snoepjes aangezien en door deze verpakking worden veel ongelukken voorkomen. Het heeft dus een goede reden dat u enige moeite moet doen om ze uit de verpakking te krijgen.

CR1025 batterij in gebruik nemen

Wanneer u de CR1025 batterij uit de verpakking heeft gehaald dient deze uiteraard geplaatst te worden in het apparaat waarvoor u het exemplaar gekocht heeft. In veel gevallen ziet u op één kant een plus teken staan, dan is het dus duidelijk dat deze kant overeen dient te komen met de markering in uw apparaat. Staat er geen plus teken op, dan is de kant waar de tekst op staat geschreven altijd de plus bij lithium knoopcellen. Bij gebruik in bijvoorbeeld een autosleutel dient u goed op te letten, open de behuizing altijd voorzichtig zodat er niets kapot kan gaan en kijk goed hoe de batterij geplaatst dient te worden. Meestal is de kant met code de zichtkant en daarmee een goed herkenningspunt. Alleen als u eenzelfde batterijtje plaatst en op dezelfde manier dan het oude exemplaar zal uw apparaat weer naar behoren werken. Wat verder nog zeer belangrijk is, probeer het batterijtje altijd aan de zijkanten vast te pakken, de boven en onderkant moeten contact maken en vet van bijvoorbeeld vingers zal dit bemoeilijken.

Wanneer wordt de CR1025 batterij verstuurd?

Wij snappen dat u uw CR1025 batterij zo snel mogelijk in huis wilt hebben nadat u besteld heeft. In deze webshop wordt de actuele voorraad bijgehouden. Het aantal batterijen die u besteld zijn ook op voorraad. Iedere bestelling die op werkdagen voor 16.00 uur binnen komt wordt op dezelfde dag verstuurd. Mocht dit door bijvoorbeeld vakantie niet mogelijk zijn dan staat dit duidelijk aangegeven. 

Denk ook aan het milieu 

Ook al is het maar een klein batterijtje, gooi ook deze CR1025 batterij niet zomaar weg. Als u ze gewoon verzamelt kunt u ze af en toe gewoon even wegbrengen. Daar hoeft u uiteraard niet al te veel moeite voor te doen, in heel veel winkels staat een inzamelmiddel, zo ook bij ons. Bij ons kunt u alle normale soorten batterijen inleveren, sommige soorten zijn echter te groot voor ons inzamelmiddel en dienen bij het milieupark ingeleverd te worden.

Bij batterijenstunter kunt u zeer voordelig uw CR1025 batterij kopen.