189 batterij

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

In deze categorie vindt u de 189 batterij. Dit batterijtje is een zeer veel gebruikte knoopcel. Het batterijtje is vrij klein met een afmeting van 11,6 x 3,05 mm. De afgegeven spanning van deze alkaline batterij is 1,5V. Buiten deze soort zijn er nog veel meer alkaline knoopcel batterijen.

Andere codes voor de 189 batterij

Het kan zeer verwarrend zijn maar op de alkaline 189 batterij kan ook een andere code staan dan 189. Er worden door de verschillende leveranciers ook verschillende codes gebruikt. Zo kunt u op de 189 batterij ook de code AG10, LR54 of LR1130 tegenkomen, het is echter iedere keer hetzelfde batterijtje. De batterij wordt altijd toegepast wanneer er maar een laag stroomverbruik is, dit komt omdat een alkaline knoopcel met deze afmetingen niet veel lading kan opslaan en derhalve nooit gebruikt kan worden wanneer er veel vermogen gevraagd wordt.

Gebruik een 189 batterij niet in een horloge

We zien nog steeds heel vaak dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Doe dit niet, kies altijd voor zilveroxide, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus niet gebruiken voor deze toepassing. Indien u de vervanger van de 189 batterij wilt voor in uw horloge, kies dan voor de SR1130 batterij. U kunt dus iedere alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide variant wat wij ook aanraden bij gebruik in een horloge. Bij gebruik van alkaline moet u de batterij eerder vervangen of laten vervangen als u het zelf niet kunt, dit brengt meer kosten met zich mee dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide.

189 batterij kopen? Batterijenstunter.nl voor de beste aanbieding.