MN21 batterij

2 ProductenPagina 1 van 1

De MN21 batterij oftewel de 23A batterij is een hoog voltage alkaline batterij met een spanning van 12 volt. Dit staafvorming batterijtje is een zeer speciale vanwege zijn hoge spanning en dit heeft een reden. De 12V MN21 batterij wordt namelijk zeer veel toegepast in afstandsbedieningen van elektronische componenten die enkel op deze spanning hun werk kunnen doen. Denk hierbij aan poortautomatisatie, bediening van screens, rolluiken, garagepoorten en meer van dit soort toepassingen.

Eigenlijk heel vreemd maar de verschillende fabrikanten gebruiken dikwijls een eigen code voor hetzelfde MN21 batterijtje. De code MN21 is de eigenlijke code maar op verreweg de meeste merken valt A23 batterij of 23A batterij af te lezen. Om het nog ingewikkelder te maken kan een van de volgende termen ook nog op de batterij voorkomen: K23A, LRV08, LR23, 23AE, 8LR932, MN21/23, A23S, VR22, L1028, V23GA, GP23A, MN23 en CN23A. Het merk dat u nu heeft kunt u zondermeer vervangen voor een van de door ons verkochte merken zolang als een van de codes op uw huidige batterij staat.
 

Maat MN21 12V alkaline batterij

Een MN21 12 volt batterij heeft een diameter van 28,5 mm en een dikte van 10,3 mm. De 12V spanning komt omdat deze batterij batterij is samengesteld uit 8 stuks LR932 1,5V knoopcellen.
 

Een MN21batterij bewaren

Een MN21 batterij kan bewaard worden maar dit dient wel droog en koel te gebeuren. Dit wilt in de praktijk zeggen dat u deze bewaard bij kamertemperatuur in een droge ruimte, op deze manier zorgt u ervoor dat de MN21 batterij in optimale conditie blijft. Indien u een MN21 batterij wilt gaan gebruiken die u nog in huis heeft, controleer dan altijd eerst of de houdbaarheidsdatum niet verlopen is. Niet alleen kan de batterij niet meer werken maar er is ook een grote kans op lekken met alle gevolgen van dien. Omdat het een alkaline batterij is, is de houdbaarheid al niet al te lang dus u kunt beter een verse nemen als de einddatum in zicht komt.

MN21 batterijen dient u te recyclen

Hoewel de MN21 batterijen niet opnieuw opgeladen kunnen worden, zijn de batterijen toch populair bij veel consumenten. Het is echter belangrijk om de juiste afvalprocedures te volgen wanneer MN21 batterijen leeg zijn. Ze mogen niet in het huishoudelijk afval gegooid worden omdat de MN21 batterijen chemicaliën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. In plaats daarvan moeten ze op een aangewezen plek op de juiste manier worden gerecycled of afgedankt. De lege MN21 batterijen of andere batterijen kunt u altijd inleveren op de plek waar u de batterijen koopt. Maak uw bestelling compleet met een AA batterij, AAA batterij, C batterij, D batterij of een 9V batterij.

MN21 batterij kopen? Batterijenstunter.nl voor de beste aanbieding.