De AAA batterijen staan ook bekend als de tripe A, drie keer A of potloodbatterijen. Dit type batterij lijkt enorm veel op de bekende AA batterijen maar is een formaat kleiner. U kunt de AAA batterij herkennen aan de maat van 44,5mm x 10,5mm en uiteraard de code die op de batterij staat. Veel mensen zeggen tegen dit type ook de dunne batterij vanwege heelt verschil met de dikkere AA. Staat er AAA op dan kan het nog steeds van alles zijn, er zijn meerdere chemische samenstellingen. Op de alkaline versie zal meestal ook de code LR03 te vinden zijn, op de lithium FR03 en op de oplaadbare HR03. Van de AAA batterij kunt u in ons assortiment drie soorten vinden die we hierna uitgebreid zullen bespreken:

  • De alkaline AAA batterijen
  • De lithium AAA batterijen
  • De oplaadbare AAA batterijen

AAA batterij

Een poosje terug in de tijd werd de AAA batterij niet veel toegepast. In de loop van de tijd zijn er toch wat diverse apparaten ontworpen die gericht zijn een zo'n laag mogelijk energie verbruik. Zodoende wordt er nu toch erg veel gebruik gemaakt van de AAA batterij. Een bijkomend voordeel is dat de AAA batterij een stuk kleiner is dan de welbekende AA batterij en om die reden makkelijker in apparaten past. Veel fabrikanten passen daarom graag de AAA batterijen toe in hun producten, zodat zij het apparatuur kleiner kunnen maken door deze dunne batterij te gebruiken.  Dit maakt de apparaten een stuk lichter en zijn de gemakkelijker om mee te nemen. Het is uiteraard bekend dat AAA batterijen door de mindere omvang een lagere lading hebben dan de grotere broer maar u hoeft niet bang te zijn dat een toepassing niet functioneert, daar is door de fabrikanten echt wel nagedacht. De capaciteit die in de batterij zit, afhankelijk van de chemische samenstelling, wordt bij elkaar gehouden door een metalen omhulsel dat tevens dienst doet ervoor te zorgen dat er niet gaat lekken. Uiteraard heeft ieder exemplaar een plus en min pool, te herkennen aan de platte onderkant (-) en het puntje aan de bovenkant (+). De gevraagde hoeveelheid energie bepaald dan ook uiteindelijk het model van de batterij, de lading moet er namelijk wel inpassen. In onze webshop kunt u drie varianten kopen van de AAA batterij. We leggen u graag de verschillen uit in onderstaande tekst:

De alkaline AAA batterijen 

De alkaline AAA batterijen zijn geschikt voor vrijwel alle toepassingen, het zijn zondermeer krachtige batterijen voor alledaags gebruik. We verkopen alleen A-merken voor een goede prijs. Er zijn verschillende verpakkingsvormen in de AAA batterijen, de standaard retail blisters maar ook grootverpakkingen die per batterij veel goedkoper zijn. De retail verpakking bevat meestal 4 stuks van de AAA batterij en de grootverpakking vaak 10 stuks of meer waardoor de grootverpakking AAA batterij per stuk veel goedkoper is. Zeker de moeite waard om hier naar te kijken indien u van plan bent er te bestellen. De alkaline AAA batterijen zijn wegwerp batterijen voor eenmalig gebruik en hebben een spanning van 1,5 volt. In onze winkel is een inzamelmiddel aanwezig, indien u lege exemplaren heeft kunt u ze bij ons inleveren en zorgen wij voor dat ze op de juiste wijze afgevoerd worden.

De lithium AAA batterijen

Wanneer de alkaline soorten niet genoeg vermogen leveren zijn er lithium AAA batterijen. Deze hebben een veel grotere lading en daarom inzetbaar bij veel toepassingen die energie vreten of waarbij de alkaline varianten gewoon niet voldoende leveren om het apparaat aan het werken te krijgen en houden. Lithium AAA batterijen hebben een spanning van 1,5 volt en zijn wegwerp exemplaren voor eenmalig gebruik. Ze kunnen beter tegen koude temperatuur en zijn een aanzienlijke gewichtsbesparing.

De oplaadbare AAA batterijen

De oplaadbare AAA batterijen zijn tegenwoordig bijna allemaal van het type NiMH en leveren een spanning van 1,2 volt. Hoewel dit voltage afwijkt van de 1,5 volt van alkaline werken toch bijna alle toepassingen hierop. Er zijn uitzonderingen maar dit zult u in de gebruiksaanwijzing van uw apparaat terug vinden, vaak staat er ergens beschreven dat er geen oplaadbare batterijen toegepast kunnen worden. Verder is het van belang om het vermogen goed in de gaten te houden en een type te kiezen dat aansluit bij de toepassing. De oplaadbare AAA batterijen zijn verkrijgbaar in veel vermogens, u ziet op de batterij een bepaalde waarde staan gevolgd door mAh, dus bijvoorbeeld 800 mAh. Als u een nieuw exemplaar gaat aanschaffen dient u dus goed te kijken of dit vermogen overeen komt. Koopt u een nieuwe met een lagere waarde dan zal deze dus niet zo lang meegaan en moet deze eerder opgeladen worden of misschien werkt deze wel helemaal niet omdat het vermogen te laag is. De meest verkochte AAA batterij is voor de toepassing in de DECT huistelefoon. Hierin bestaan meerdere vermogens.

Super heavy duty AAA batterijen

Bent u op zoek naar de goedkoopste soort, dan komt u altijd uit bij zinc-carbon batterijen. Veel mensen hebben geen idee wat ze eigenlijk voor chemische samenstelling kopen maar komen er wel achter dat de batterijen die ze gekocht hebben het niet zo lang volhouden dan andere die ze eerder kochten. Vaak zie je dan, als je op de batterij kijkt, het woord zinc staan, of super heavy duty, dan lijkt het erop dat dit de beste zijn, maar helaas, ze bevatten maar bijzonder weinig power. Dat zijn batterijen die je eigenlijk alleen in een klokje of afstandsbediening kunt gebruiken, voor alle overige toepassingen leveren ze veel te weinig vermogen. Dat is dus de reden dat wij deze niet verkopen, de prijs is wel iets lager maar ze voldoen gewoon niet aan de eisen die de meeste toepassingen vragen. 

Merken AAA batterijen

Wij bij Batterijenstunter.nl verkopen alleen A-merken batterijen. U wilt uiteraard alleen de beste batterijen in uw kostbare apparatuur stoppen. Diverse merken zoals Duracell, Duracell Procell, Ansmann, Varta, en Energizer vindt u in ons assortiment. Grootverpakkingen zijn er van Duracell, Varta en Energizer. Dit zijn zondermeer allemaal zeer goede AAA batterijen. Gebruikt u er nu van een ander merk dan die wij verkopen? Geen enkel probleem, de maten van een AAA batterij zijn altijd gelijk dus u kunt zondermeer overstappen op een door ons geleverd merk. Voor elke toepassing vindt u hier een door ons geselecteerd assortiment AAA batterijen.

Wat is het verschil tussen AAA batterijen en AA batterijen?

Vaak krijgen we de vraag wat het verschil is tussen AAA batterijen en AA batterijen. Het verschil zit hem in de bouwgrootte en het vermogen. AAA batterijen zijn dunner en korter en hebben een kleinere lading en worden daarom vaker toegepast in apparaten die minder stroom vragen. Het voordeel is dan wel dat ze ook gebruikt kunnen worden in apparatuur waar minder plaats is, de dikkere soorten vragen uiteraard een dikkere toepassing en dat is vaak niet wenselijk voor fabrikanten.

AAA batterij kopen bij Batterijenstunter.nl

Sinds 2012 zijn wij begonnen met het verkopen van diverse type batterijen, waaronder de AAA batterij. Vanaf het begin zorgen wij ervoor dat we alle producten ruim op voorraad hebben in een eigen magazijn. We merken dat klanten dat erg fijn vinden. Zij weten dat als zij producten bestellen, deze altijd direct leverbaar zijn. Zoekt u een AAA batterij voor een zeer scherpe prijs? Bij ons bent u aan het juiste adres. Maak uw bestelling compleet met onze AA batterijen, C batterijen, D batterijen, een 9V batterij, horloge batterij of wellicht een lithium knoopcel batterij.

AAA batterij kopen? Batterijenstunter.nl, altijd de beste aanbieding!