SR626

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR626 batterij is een zogenaamde horlogebatterij op basis van zilveroxide en een spanning van 1,55V en wordt in zeer veel modellen van verschillende merken horloges gebruikt. Ieder merk dat horloge batterijen produceert gebruikt zijn eigen code voor de SR626 batterij, vandaar dat er vaak meerdere codes genoemd staan als equivalent. Wanneer u nu een ander merk gebruikt zoals bijvoorbeeld Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, weet dan dat u echt niet aan een bepaald merk gebonden bent. De Varta horlogebatterijen die wij verkopen zijn in alle gevallen een prima vervanger voor ieder ander merk. Veel webshops verkopen het horlogebatterijtje slechts onder een bepaalde code en wanneer u ze thuis krijgt weet u aan de hand van de code niet welke u nu nodig heeft in uw horloge als u meerdere soorten heeft gekocht. Op de door ons bijgeleverde pakbon kunt u wel direct zien welke codes hetzelfde zijn als de code die u besteld heeft zodat het altijd duidelijk is welke batterij u voor welk horloge besteld heeft.

Code SR626 - SR626W - SR626SW

De SR626 batterij heeft verschillende uitvoeringen en de W en SW variant hebben dezelfde afmetingen. Als u deze door elkaar gebruikt zal uw horloge ook gewoon werken. Er zit echter wel een verschil in de werking. De W variant van de SR626 batterij is de zogenaamde high drain batterij en de SW variant de low drain. Dit wilt zeggen dat de batterij met de W in de code kortstondige piekbelasting toelaat en dus geschikt is voor horloges met speciale functies die meer vermogen vragen zoals verlichting of alarm. Omdat deze W batterij meer vermogen levert zijn ze ook eerder leeg. Dus wanneer u geen speciale functies heeft kunt u beter de SR626 batterij met de code SW kiezen. In sommige gevallen bestaan er geen specifieke W of SW varianten, in dit geval staat meestal de code SW genoteerd op de batterij of verpakking en dan kunt u deze uiteraard gebruiken. Dit batterijtje is ook te gebruiken als hoogwaardige vervanger voor de alkaline AG4, LR66, LR626 en 177 batterij.

Hoe lang gaat de SR626 batterij mee?

Zilveroxide horloge batterijen hebben een zeer lage ontlaadcurve dus deze SR626 knoopcel verliest maar weinig spanning wanneer deze in een horloge zit. Hoe lang een horlogebatterij meegaat is afhankelijk van het type horloge dat gebruikt wordt en het aantal functies. Als er bijvoorbeeld licht als functie is en deze wordt vaak gebruikt, dan zal de batterij snel zijn lading verliezen. Zijn er geen functies aanwezig, dan zal de lading lang behouden worden. In sommige horloges zitten meerdere batterijen, dan kan het dus zijn dat het uurwerk nog loopt maar speciale functies niet meer werken. Wanneer u een horloge niet gebruikt, zet deze dan stil als de mogelijkheid er is. Maak uw bestelling compleet met een CR1/3N batterij, CR123a batterijoplaadbare batterijen of een batterij oplader.

SR626 batterij kopen? Batterijenstunter.nl