AA batterijen | alkaline | lithium | oplaadbaar (LR6 , MN1500 , mignon , penlite)

AA batterijen zijn de meest gebruikte en daarmee meest verkochte batterijen. Ze zijn leverbaar in meerdere soorten onderverdeeld in chemische samenstelling en wegwerp of oplaadbaar.
De soorten AA batterijen die u bij ons kunt bestellen zijn:

Alkaline AA batterijen

Voor bijna alle toepassingen zijn de alkaline AA batterijen geschikt. We verkopen alleen top merken met een zeer krachtige lading en dus geen B-merken waarvan je je kunt afvragen of het wel iets is. Daarbij hanteren we voor deze A-merken een lage prijs per batterij. De alkaline variant is een wegwerp batterij dus geschikt voor eenmalig gebruik en hebben een spanning van 1,5 volt.

Lithium AA batterijen

Voor toepassingen waarvoor de alkaline soorten niet genoeg vermogen leveren zijn er lithium AA batterijen. Deze hebben een veel grotere lading en daarom inzetbaar bij veel toepassingen die energie vreten of waarbij de alkaline varianten gewoon niet voldoende leveren om het apparaat aan het werken te krijgen en houden. Verreweg de meest gebruikte lithium AA batterijen hebben een spanning van 1,5 volt en zijn wegwerp exemplaren voor eenmalig gebruik maar er bestaat ook een oplaadbaar type. Deze is echter niet toepasbaar als vervanger voor de wegwerp batterij omdat deze met een spanning van 3,6 volt werkt en daarom niet uitwisselbaar en alleen geschikt voor apparaten die op 3,6 volt werken. ook is een wegwerp type in 3,6 volt , ook deze is niet uitwisselbaar met de 1,5 volt AA batterij , deze worden veelal toegepast in sensoren van alarm systemen.

Oplaadbare AA batterijen

De oplaadbare AA batterijen zijn tegenwoordig bijna allemaal van het type NiMH en leveren een spanning van 1,2 volt. Hoewel dit voltage afwijkt van de 1,5 volt van alkaline werken toch bijna alle toepassingen hierop. Er zijn uitzonderingen , maar dit zult u in de gebruiksaanwijzing van uw apparaat terug vinden , vaak staat er ergens beschreven dat er geen oplaadbare batterijen toegepast kunnen worden. Verder is het van belang om het vermogen goed in de gaten te houden en een type te kiezen dat aansluit bij de toepassing. De oplaadbare AA batterijen zijn verkrijgbaar in veel vermogens , u ziet op de batterij een bepaalde waarde staan gevolgd door mAh , dus bijvoorbeeld 2500 mAh. Als u een nieuw exemplaar gaat aanschaffen dient u dus goed te kijken of dit vermogen overeen komt. Koopt u een nieuwe met een lagere waarde dan zal deze dus niet zo lang meegaan en moet deze eerder opgeladen worden of misschien werkt deze wel helemaal niet omdat het vermogen te laag is.

Zinc-carbon AA batterijen verkopen wij niet

Bent u op zoek naar de goedkoopste AA batterijen dan komt u altijd uit bij zinc-carbon batterijen. Veel mensen hebben geen idee wat ze eigenlijk voor chemische samenstelling kopen maar komen er wel achter dat de batterijen die ze gekocht hebben het niet zo lang volhouden dan andere die ze eerder kochten. Vaak zie je dan , als je op de batterij kijkt , het woord zinc staan. Dat zijn batterijen die je eigenlijk alleen in een klokje of afstandsbediening kunt gebruiken , voor alle overige toepassingen leveren ze veel te weinig vermogen. Dat is dus de reden dat wij deze niet verkopen , de prijs is wel iets lager maar ze voldoen gewoon niet aan de eisen die de meeste toepassingen vragen. 

 

LR6 | LR06 | mignon | MN1500 | penlite | penlight


AA batterijen worden ook aangeduidt als LR6 , LR06 , mignon , MN1500 , penlite , penlight.
De IEC code voor AA batterijen is LR6 batterijen. De codes die hier vermeldt staan zijn overigens de codes die gebruikt worden als alternatief voor de alkaline AA batterijen. Voor lithium wordt vaak de code FR6 gebruikt en voor oplaadbaar HR6.


Duracell | Duracell Procell | Ansmann | Varta | GP | Philips | Saft | Energizer | LR6 AA batterijen

 
Wij leveren verschillende merken LR6 AA batterijen zoals Duracell , Duracell Procell , AnsmannVarta , GP , Philips Saft en Energizer.
Dit zijn zondermeer allemaal zeer goede AA batterijen.
Indien u nu een ander merk AA batterijen gebruikt dan die wij aanbieden , kunt u die zondermeer vervangen voor een merk die wij verkopen.
De Industrial AA LR6 alkaline batterij van Duracell , Varta en energizer worden zeer veel toegepast in de industrie.
Voor elke toepassing vindt u hier een door ons geselecteerd assortiment AA batterijen.

Goedkope AA batterijen kopen bij batterijenstunter in Roermond : Altijd de beste aanbieding.

Indien u een aanbieding in goedkope AA batterijen wenst te kopen in onze webshop kunt u kiezen voor gratis afhalen in onze winkel in Roermond of versturen binnen Nederland voor €3,95 of naar België voor €5,95 per bestelling.
Bedrijven uit België met geldig BTW nummer kopen bij ons zonder BTW.
AA batterijen kopen? Batterijenstunter.nl , altijd de beste aanbieding.