Batterijen, we kunnen er niet zonder in ons leven, je kunt gerust zeggen dat ze noodzakelijk zijn, de toepassingen worden alleen maar meer maar helaas genereren ze ook veel afval. Miljoenen wegwerpbatterijen belanden jaarlijks op stortplaatsen en het kan honderden jaren duren voordat deze zijn afgebroken. Ondanks dat er een groot percentage netjes wordt ingezameld blijft het afval een probleem, helaas levert niet iedereen de afgedankte exemplaren in zodat ze verantwoord gerecycled kunnen worden. De impact op het milieu is aanzienlijk en regelmatig hoor je ook berichten dat er brand is ontstaan op stortplaatsen omdat met name lithium-ion batterijen in brand zijn gevlogen. Overstappen op oplaadbare batterijen en een batterij oplader is een geweldige manier om je impact op het milieu te verminderen. Je genereert niet alleen minder afval maar je bespaart op de lange termijn ook geld. Bij Batterijenstunter.nl hebben wij een ruime keuze aan oplaadbare batterijen. Onze diverse oplaadbare batterijen lichten we hieronder toe, als iedereen oplaadbare batterijen gaat gebruiken belasten we het milieu een stuk minder maar er zijn wel een aantal zaken waarop gelet dient te worden en helaas kunnen oplaadbare batterijen ook niet altijd zomaar toegepast worden. 

NiMh oplaadbare batterijen

NiMh (nikkelmetaalhydride) oplaadbare batterijen zijn een van de populairste soorten oplaadbare batterijen op de markt. Ze zijn compatibel met een groot aantal apparaten, van digitale camera's tot auto's met afstandsbediening. Voor een afstandsbediening is het wellicht niet de moeite waard omdat die niet veel energie vragen en een niet oplaadbare batterij ook jaren meegaat, maar dat is met veel toepassingen wel anders. Met name speelgoed vreet echt stroom en bij overstappen spaart u dan niet alleen het milieu maar ook zeker uw eigen portemonnee. NiMh-batterijen hebben alleen niet altijd een hoge capaciteit, dat is een punt van aandacht. Bij een laag vermogen kan het noodzakelijk zijn oplaadbare batterijen vaker op te laden. Dat is voor de accu's echter geen probleem, ze kunnen honderden keren worden opgeladen zonder veel energie te verliezen. Het is uiteraard wel vervelend als de gebruiksduur niet overeenkomt met uw verwachtingen.

18650 oplaadbare batterijen

Deze oplaadbare batterijen zijn lithium-ion batterijen die vaak gebruikt worden in apparaten met een hoog verbruik, zoals zaklampen en elektrische fietsen. Ze zijn ook een van de populairste soorten batterijen voor vaping mods. Een 18650 oplaadbare batterij heeft een hoge capaciteit en kan honderden keren worden opgeladen zonder veel energie te verliezen. Een nadeel van 18650 oplaadbare batterijen is dat ze gevaarlijk kunnen zijn als ze niet goed gebruikt worden, dus zorg ervoor dat je de instructies leest voordat je ze gebruikt.

Loodaccu

Dit zijn de batterijen die behoren tot de meest duurzame oplaadbare batterijen op de markt. Ze worden vaak gebruikt in zonne-energiesystemen en noodstroomvoorzieningen, omdat ze jarenlang een constante stroom kunnen leveren. Loodaccu's zijn ook relatief goedkoop, waardoor ze een prima optie zijn als je een budget hebt. Een nadeel van loodaccu's is dat ze zwaar zijn, dus niet ideaal voor draagbare apparaten. 

Onze merken in oplaadbare batterijen

Onze merken in oplaadbare batterijen bij Batterijenstunter.nl zijn o.a. Duracell, Ansmann, GP, Varta, Philips, Energizer. Van elk van deze merken batterijen hebben we een assortiment samengesteld dat voldoet aan jouw wensen. We hebben een enorme selectie van deze lithium-ion en nikkel-metaal hydride batterijen waaruit je kunt kiezen om op je gadget te passen. Onze medewerkers staan altijd klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste batterij voor je apparaat. En als we de batterij die je zoekt niet in onze webwinkel hebben, doen we ons best om hem voor je te krijgen.

Hoe bewaar je het beste je oplaadbare batterijen

Je oplaadbare batterijen goed bewaren is belangrijk om hun levensduur te verlengen en ervoor te zorgen dat ze goed werken. Enkele tips hiervoor zijn:

  1. Hou rekening met de temperatuur. Oplaadbare batterijen moeten worden bewaard op een koele, droge plaats - te veel warmte kan ze beschadigen, terwijl te veel kou ze minder effectief kan maken. Idealiter moet je streven naar een temperatuur van ongeveer 20 graden.
  2. Denk na over de vochtigheid. Een oplaadbare batterij houdt niet van vocht, dus is het belangrijk om deze weg te houden van vochtige of natte omgevingen.
  3. Het is belangrijk om je batterijen te beschermen tegen fysieke schade. Bewaar ze op een veilige plaats waar ze niet omgestoten kunnen worden of vallen.
  4. Als je meerdere batterijen bij elkaar bewaart, zorg er dan voor dat ze niet met elkaar in contact kunnen komen - anders kan er kortsluiting ontstaan.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je de levensduur van je batterijen verlengen en ervoor zorgen dat ze goed werken wanneer je ze nodig hebt.

Bestel vandaag nog je oplaadbare batterijen bij Batterijenstunter.nl

Batterijenstunter.nl heeft altijd een ruim assortiment oplaadbare batterijen op voorraad van bekende merken. Ook kunnen we je adviseren over welke batterijen het meest geschikt zijn voor welk apparaat. Je kunt je batterijen gemakkelijk en overzichtelijk bestellen via onze webwinkel. Onze winkel in Roermond biedt verzending op dezelfde dag voor bestellingen die voor 16.00 uur zijn geplaatst, evenals de mogelijkheid om je batterijen persoonlijk af te halen. Onze deuren zijn open van maandag tot en met vrijdag, van 8:00 tot 16:00 uur. We zien je graag snel! Maak uw bestelling compleet met een AA batterij, AAA batterij, C batterij, D batterij of een 9 volt batterij.

Video oplaadbare batterijen

Wij bieden altijd de beste service aan en deze gaat vaak verder dan bij andere bedrijven. Daarom hebben wij een video opgenomen van ons assortiment oplaadbare batterijen. In deze video belichten we ons assortiment oplaadbare batterijen en vertellen we een kort verhaaltje over deze batterijen en waarin deze meestal worden toegepast. Benieuwd naar ons assortiment en heb je geen zin om een stuk tekst te lezen? Bekijk dan onze onderstaande video.