MN27 batterij

2 ProductenPagina 1 van 1

De MN27 batterij is één van de weinig batterijtjes voor zeer speciale toepassingen die een hoog voltage van 12 volt nodig hebben. De MN27 batterij wordt veel toegepast in speciale auto sleutels, sensoren en security toepassingen (alarm systemen). Ook in op afstand bedienbare poorten worden ze vaak toegepast. Gebruikt u nu een ander merk van deze MN27 batterij dan kunt u deze zondermeer vervangen door een van de door ons verkochte merken. Een MN27 batterij is een zogenaamde wegwerp batterij en is niet oplaadbaar.

A27 batterij | 27A batterij

De gebruikelijke code voor dit batterijtje is MN27 maar vaak komt u op de batterij een andere code tegen zoals A27 batterij of 27A batterij. Ook de codes EL812, GP27A, L828 en LR27 worden ook vaak gebruikt als aanduiding van de MN27 12V alkaline batterij. Staat dus een van de codes op de batterij, dan is het steeds deze batterij. Het merk is in feite niet van belang, u kunt een door ons verkocht merk van de A27 batterij gebruiken ter vervanging.
 

Maat MN27 12 volt alkaline security batterij

Een 12 volt MN27 batterij heeft een diameter van 28,5 mm en een dikte van 7,7 mm. De 12V spanning komt omdat deze batterij batterij is samengesteld uit 8 stuks LR732 1,5V knoopcellen. De chemische samenstelling is alkaline en de spanning is 12 volt.
 

Een MN27 batterij bewaren

Een MN27 batterij kan bewaard worden maar dit dient wel droog en koel te gebeuren. Dit wilt in de praktijk zeggen dat u deze bewaard bij kamertemperatuur in een droge ruimte, op deze manier zorgt u ervoor dat de MN27 batterij in optimale conditie blijft. Indien u een MN27 batterij wilt gaan gebruiken die u nog in huis heeft, controleer dan altijd eerst of de houdbaarheidsdatum niet verlopen is. Niet alleen kan de batterij niet meer werken maar er is ook een grote kans op lekken met alle gevolgen van dien.

MN27 batterij recyclen

Het is zeer belangrijk dat u een lege MN27 batterij op de juiste manier recyclet. Niet alleen omdat bepaalde stoffen die in batterijen zitten hergebruikt kunnen worden en er dus nieuwe producten van gemaakt worden, maar ook omdat er stoffen binnenin de MN27 batterij zitten die schadelijk zijn voor het milieu. U kunt de lege MN27 batterij altijd inleveren waar u uw nieuwe koopt. Komt u uw producten bij ons afhalen? Dan kunt u uw lege batterijen meenemen en inleveren in onze recycleton speciaal voor batterijen. Maak uw bestelling compleet met een AA batterij, AAA batterij, C batterij, D batterij of een 9V batterij.