AAAA batterij

1 ProductenPagina 1 van 1
Duracell AAAA batterijen
Duracell AAAA batterijen
€4,39

In deze categorie vindt u onze AAAA batterij. Dit zijn batterijtjes die nog veel worden gebruikt maar merkwaardig genoeg niet op veel plaatsen worden aangeboden. Deze batterijen worden vaak gebruikt in kleine elektronische apparaatjes zoals laser pointers en PDA's maar ook in diverse afstandsbedieningen van elektronische apparatuur komen de AAAA batterijen vaak voor. Ze zijn vaak bekend als '4A-batterijen' vanwege de aanduiding "AAAA" op het etiket. De alkaline batterij heeft een voltage van 1,5 volt. Verwart u deze AAAA batterij niet met de AAA, helaas komt het nogal eens voor dat klanten de verkeerde bestellen. Het scheelt maar 1 A maar de 4A batterij heeft een ander formaat en een andere lading en kan daarom niet zomaar gewisseld worden met een ander formaat.

Andere benamingen voor de AAAA batterij

De namen MN2500, MX2500, E96, LR61, GP25A, LR8 en D425 (LR8D425) worden ook vaak gebruikt als aanduiding van de alkaline AAAA batterij. Zolang een van de codes op uw batterij staat heeft u te maken met de goede AAAA batterij, ongeacht het merk dat u nu gebruikt kunt u deze zonder problemen vervangen voor een door ons geleverd merk.
 

Maat AAAA batterij

Een AAAA batterij heeft een diameter van 42,5 mm en een dikte van 8,3 mm. Een leuk weetje: Deze batterij wordt ook in de 9 volt blokbatterij gebruikt door er zes te koppelen. Een 9V blok is dus in feite niets anders dan 6 gekoppelde AAAA batterijen.
 

Een AAAA batterij bewaren

Een AAAA batterij kan bewaard worden maar dit dient wel droog en koel te gebeuren. Dit wilt in de praktijk zeggen dat u deze bewaard bij kamertemperatuur in een droge ruimte, op deze manier zorgt u ervoor dat de AAAA batterij in optimale conditie blijft. Indien u een exemplaar wilt gaan gebruiken die u nog in huis heeft, controleer dan altijd eerst of de houdbaarheidsdatum niet verlopen is. Niet alleen kan de batterij niet meer werken maar er is ook een grote kans op lekken met alle gevolgen van dien. Juist omdat dit batterijtje vaak gebruikt wordt bij toepassingen die niet continu in gebruik zijn verdient het de aanbeveling de AAAA batterijen uit het apparaat te halen als u deze niet gebruikt. Het risico van lekken is er altijd bij alkaline, zeker als u vergeet de batterij te verwijderen en een tijd lang niet in gebruik te nemen. Maak uw bestelling compleet met een AA batterij, AAA batterij, C batterij, D batterij of een 9V batterij.

AAAA batterij kopen? Batterijenstunter.nl voor de beste aanbieding.