A76 batterij

Filters
5 ProductenPagina 1 van 1

In deze categorie vindt u de A76 batterij. Dit batterijtje is een zeer veel gebruikte knoopcel. Het batterijtje is vrij klein met een afmeting van 11,6 x 5,4 mm. De afgegeven spanning van deze alkaline batterij is 1,5V. Buiten deze soort zijn er nog veel meer alkaline knoopcel batterijen.

Andere codes voor de A76 batterij

Het kan zeer verwarrend zijn maar op de alkaline A76 batterij kan ook een andere code staan dan A76. Er worden door de verschillende leveranciers ook verschillende codes gebruikt. Zo kunt u op de A76 batterij ook de code AG13, LR44 of LR1154 tegenkomen, het is echter iedere keer hetzelfde batterijtje. De batterij wordt altijd toegepast wanneer er maar een laag stroomverbruik is, dit komt omdat een alkaline knoopcel met deze afmetingen niet veel lading kan opslaan en derhalve nooit gebruikt kan worden wanneer er veel vermogen gevraagd wordt.

Gebruik een A76 batterij niet in een horloge

We zien nog steeds heel vaak dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Doe dit niet, kies altijd voor zilveroxide, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus niet gebruiken voor deze toepassing. Indien u de vervanger van de A76 batterij wilt voor in uw horloge, kies dan voor de SR44 batterij. U kunt dus iedere alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide variant wat wij ook aanraden bij gebruik in een horloge. Bij gebruik van alkaline moet u de batterij eerder vervangen of laten vervangen als u het zelf niet kunt, dit brengt meer kosten met zich mee dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide.

A76 batterij kopen? Batterijenstunter.nl voor de beste aanbieding.