CR123A

5 ProductenPagina 1 van 1

Een CR123a batterij wordt veelvuldig toegepast in sensoren van alarm systemen (bewegingsmelders), zaklampen, foto camera's, AED apparaten en diverse elektronische instrumenten en kunt u bij ons zeer eenvoudig kopen. We bieden meerdere merken aan daarmee is er een behoorlijke keuze voor feitelijk één en dezelfde batterij, namelijk de CR123a batterij. De CR123 batterij is een lithium batterij met een spanning van 3 volt is niet oplaadbaar. Het grote voordeel van deze variant is dat deze altijd direct inzetbaar is maar voor veel toepassingen wordt het wel erg duur om dit niet oplaadbare exemplaar te gebruiken, zaklampen bijvoorbeeld, zeker die met een behoorlijke lichtbundel, vreten stroom en daarmee is deze CR123a batterij behoorlijk snel leeg. Er zijn ook oplaadbare CR123a lithium-ion varianten, het vermogen van dit type is wel behoorlijk lager maar daarentegen is de oplaadbare wel al heel snel weer terug verdiend dus wellicht de moeite waard om eens te bekijken, de oplaadbare 16340 batterij. Als een u een toepassing gebruikt waar nu 2x de CR123a batterij in gebruikt wordt, dan kan het zijn dat deze om te wisselen zijn met een protected 18650 batterij, in dat geval is er wel veel vermogen beschikbaar, als dit bij uw toepassing kan, wat na te lezen valt in de gebruiksaanwijzing of op te vragen is bij de fabrikant, dan is dit zeker een aan te bevelen upgrade.

CR123 batterij

Was het maar allemaal wat eenvoudiger met de codes van batterijen maar helaas zijn er nog steeds heel veel codes voor exact dezelfde batterij, maar de code CR123 batterij wordt ook zeer veel gebruikt als alternatieve benaming, echter worden ook de codes CR17345, 123, CR 123, DL123A, EL123A en CR17335 vaak gebruikt als aanduiding van de lithium 3V CR123A batterij. De verschillende fabrikanten gebruiken deze codes door elkaar maar indien een van de bovenstaande codes op uw batterij staat, dan kunt u deze zondermeer vervangen door een door ons aangeboden CR123a batterij, het merk maakt voor de werking niets uit. Let er daarbij wel op dat het hier om de eenmalige CR123a gaat, dus niet oplaadbaar.
 

Merk CR123A batterij

De merken CR123a 3 volt batterijen die wij verkopen zijn Duracell, Varta en Panasonic. Duracell is een zeer betrouwbaar merk dat door de meeste beveiligingsbedrijven gebruikt wordt maar uiteraard worden de Varta en Panasonic ook veel toegepast. Gebruikt u nu een ander merk, dan kunt u deze zondermeer vervangen door een van deze. Verkiest u toch een ander merk, dan kunnen wij u deze uiteraard ook leveren. Uiteraard moet u dan wel rekening houden met een levertijd, de batterijen die u in de webshop vindt zijn uit eigen voorraad leverbaar. Als het een grote bestelling betreft kunnen we deze vaak door onze eigen leverancier direct laten versturen. Zodoende wordt de wachttijd ingekort.
 

Batterij voor sensor alarmsysteem

Een veelvuldige toepassing van de CR123 batterij is in sensoren van een alarmsysteem. Omdat de sensor van een alarmsysteem altijd goed moet blijven werken zal het beveiligingsbedrijf vaak bij elke jaarlijkse onderhoudsbeurt de 3 volt CR123 batterij vervangen. Indien u uw alarmsysteem zelf onderhoudt, wacht dan niet te lang met het vervangen van de batterij omdat u anders storingsmeldingen zal krijgen of een alarmsysteem waarvan de sensor niet meer werkt. In een thuis situatie zal er wellicht wel veel langer gewacht kunnen worden met het verwisselen van de batterijen. De levensduur is sterk afhankelijk van hoe vaak de sensor geactiveerd wordt doordat er doorheen gelopen wordt. Een goed alarmsysteem zal meestal wel eerst een melding geven dat de batterijspanning te laag wordt om u zodoende de tijd te geven de batterijen te vervangen. Een bijkomend voordeel van deze lithium batterij is dat ze bestand zijn tegen lage temperaturen, dus ook als het vriest zal de batterij zijn werk doen.
 

Maat 3 volt CR123A batterij

Een CR123A 3V batterij heeft een lengte van 33,4 mm, een dikte van 17 mm en een spanning van 3 volt.

Oorsprong CR123A batterij

De CR123A batterij vindt zijn oorsprong in de fotografie. Waar foto camera's eerder vaak door AA batterijen gevoed werden werd met nieuwe generaties camera's het vermogen te laag. Met de CR123a batterij was dat verleden tijd, met een hogere spanning en vermogen door toepassing van lithium werd de levensduur verlengd. Helaas voor de CR123a batterij kwamen er daarna camera's die  nog meer vroegen. Vandaag de dag zijn bijna alle CR123 batterijen inmiddels vervangen door lithium ion accupacks. Uiteraard zijn er nog steeds voldoende toepassingen voor de batterij zodat deze nog steeds zeer veel verkocht wordt.

Een CR123A batterij bewaren

Een CR123A batterij kan bewaard worden maar dit dient wel droog en koel te gebeuren. Dit wilt in de praktijk zeggen dat u deze bewaard bij kamertemperatuur in een droge ruimte, op deze manier zorgt u ervoor dat de CR123A batterij in optimale conditie blijft. Indien u een CR123A batterij wilt gaan gebruiken die u nog in huis heeft, controleer dan altijd eerst of de houdbaarheidsdatum niet verlopen is. Niet alleen kan de batterij niet meer werken maar er is ook een grote kans op lekken met alle gevolgen van dien. De CR123A batterij is een lithium batterij en kan wel vrij lang bewaard worden na aanschaf. In samenvatting, de CR123A batterij is een veelgebruikte en betrouwbare batterij met een lange levensduur, breed temperatuurbereik, onderhoudsvrij en veiligheid in gebruik. Het is een ideale keuze voor veel verschillende soorten elektronische apparaten en daarom wordt deze ook zoveel toegepast. Maak uw bestelling compleet met AA batterijen, AAA batterijen, C batterijen, D batterijen of 9V batterijen.

 
CR123A batterij kopen? Batterijenstunter.nl voor de beste keuze in batterijen.