CR1616 batterij

5 ProductenPagina 1 van 1
Ansmann CR1616 batterij
Ansmann CR1616 batterij
€2,59
Varta CR1616 batterij
Varta CR1616 batterij
€2,79
Energizer CR1616 batterij
Energizer CR1616 batterij
€2,89
Panasonic CR1616 batterij
Panasonic CR1616 batterij
€2,89
Duracell CR1616 batterij
Duracell CR1616 batterij
€3,09

Zoekt u een CR1616 batterij? Het is nogal een opgave om de juiste batterij voor uw toepassing te vinden. Gelukkig vindt u bij Batterijenstunter.nl alle batterijen die u nodig heeft, waaronder deze. Dit type is een lithium knoopcel en vindt zijn toepassing in onder andere afstandsbedieningen van autosleutels, weegschalen, speelgoed en diverse elektronische apparaten. Dit type wordt in heel veel toepassingen gebruikt, u zult hem wellicht ook in andere apparaten tegenkomen. Buiten deze soort zijn er nog veel meer soorten van de lithium knoopcel batterij te vinden in ons assortiment. Net als bijvoorbeeld de CR1632, is deze batterij ook een lithium knoopcel batterij, dit betekent dat dit type meer energie opslaat per volume dan andere soorten batterijen, zoals alkaline of NiMh batterijen. Dit maakt het een populaire keuze voor toepassingen waar de ruimte beperkt is.

CR1616 batterij

In ons assortiment vindt u diverse merken van de 3V CR1616 batterij zoals Ansmann, Duracell, Varta, Panasonic en Energizer. Uiteraard leveren wij alleen batterijen van topmerken. Al deze merken zijn A-merk lithium 3 volt knoopcel batterijen en staan garant voor een goede kwaliteit en lange levensduur. Vast en zeker zijn er nog meerdere merken die dit type batterij produceren. Wenst u een ander merk te kopen dan die wij aanbieden? Deze kunnen we voor u bestellen. U bent echter voor de werking niet gebonden aan een bepaald merk, als de code maar klopt. De houdbaarheidsdatum ligt altijd ver in de toekomst dus u kunt er altijd enkele op reserve nemen.
 

Andere code voor het batterijtje

1616, ECR1616, KCR1616, 5021LC en CR 1616. Herkent u een van deze benamingen? Deze worden namelijk ook vaak gebruikt als aanduiding van deze lithium knoopcel. De gestandaardiseerde code is CR1616 en wordt meestal gevolgd door de spanning, dus 3V of 3 volt. Wij hadden ook liever gezien dat de batterij maar één naam kent. De verschillende merken gebruiken vaak hun eigen naam voor de batterij. Dit is voor hen een marketingtruc. Is de batterij leeg? Dan gaat u uiteraard opzoek naar de code die op de batterij staat. Zodoende komt u bij batterijen van hetzelfde merk terecht. Hartstikke slim van de merken maar soms toch ingewikkeld om te bepalen welk soort u nodig heeft. Ziet u dus een van de bovengenoemde namen op uw batterijtje, dan kunt u deze nemen aangezien het exact dezelfde is. Overigens wordt er ook nog wel eens gevraagd naar de code BR1616. Deze heeft een andere chemische samenstelling en deze low drain lithium carbon monofluoride batterij is in principe bedoeld om een zeer constante spanning af te geven. U kunt voor deze toepassing gewoon de batterij met CR code nemen. Andersom gaat niet, de BR variant zal bij CR toepassing niet voldoende stroom leveren.
 

CR1616 vs. andere knoopcellen

Een 3 volt CR1616 batterij is een ronde platte batterij en lijkt enorm veel op andere knoopcellen. Hoe kunt u ervan uit gaan dat u toch de juiste besteld voor uw toepassing? Dit kunt u doen door te kijken naar de maat van de batterij. Het is een kwestie van de code nemen, dus 1616. De eerste 2 cijfers geven de diameter aan en de laatste twee de dikte. Dit exemplaar heeft dus een diameter van 16 mm en een dikte van 1,6 mm. Dit werkt zo voor elke lithium knoopcelbatterij. Ongeacht het type kunt u eenvoudig achterhalen welke code bij welk batterijtje hoort. 
 

CR1616 batterij bestand tegen lage temperaturen

Omdat de CR1616 batterij lithium als bestanddeel heeft kunnen deze tegen lage temperaturen. Daar waar alkaline batterijen niet tegen lage temperaturen kunnen en al snel ophouden met werken is de lithium variant hiertegen wel bestand. Vandaar dat men deze batterijen ook vaak tegenkomt in bijvoorbeeld autosleutels die ook in de winter goed hun werk moeten doen.

CR1616 batterij is klein maar heeft een relatief hoge lading

De CR1616 batterij is maar een kleine knoopcel maar ze hebben een relatief hoge lading om toch lang de gewenste spanning te kunnen geven. Ze worden niet vaak gebruikt in apparaten waarin een hoge lading gebruikt wordt dus ze zullen voor iedere toepassing lang meegaan.

batterij verpakking

Daar waar u het batterijtje eerder altijd zo kon uitpakken zien we nu dat deze meestal in een child safety verpakking zit. Dit komt er in de praktijk meestal op neer dat de batterij met een schaar uit de verpakking geknipt dient te worden. De batterijtjes worden door kleine kinderen vaak voor snoepjes aangezien en door deze verpakking worden veel ongelukken voorkomen. Het heeft dus een goede reden dat u enige moeite moet doen om ze uit de verpakking te krijgen.

CR1616 batterij in gebruik nemen

Wanneer u de CR1616 batterij uit de verpakking heeft gehaald dient deze uiteraard geplaatst te worden in het apparaat waarvoor u deze gekocht heeft. In veel gevallen ziet u op één kant een plus teken staan, dan is het dus duidelijk dat deze kant overeen dient te komen met de markering in uw apparaat. Staat er geen plus teken op, dan is de kant waar de tekst op staat geschreven altijd de plus bij lithium knoopcellen. Bij gebruik in bijvoorbeeld een autosleutel dient u goed op te letten, open de behuizing altijd voorzichtig zodat er niets kapot kan gaan en kijk goed hoe de batterij geplaatst dient te worden. Meestal is de kant met code de zichtkant en daarmee een goed herkenningspunt. Alleen als u eenzelfde batterijtje plaatst en op dezelfde manier dan het oude exemplaar zal uw apparaat weer naar behoren werken. Wat verder nog zeer belangrijk is, probeer het batterijtje altijd aan de zijkanten vast te pakken, de boven en onderkant moeten contact maken en vet van bijvoorbeeld vingers zal dit bemoeilijken.

Uiteraard uw CR1616 batterij kopen bij Batterijenstunter.nl

Uw CR1616 batterij kopen bij Batterijenstunter.nl heeft een aantal voordelen. Dankzij ons uitgebreid assortiment kunt u uw voorraad batterijen in één keer kopen en hoeft u niet tal van websites of winkels af te gaan. U bespaart uzelf enorm veel tijd en moeite om uw batterijen bij ons te kopen. Daarnaast bieden wij nog een aantal voordelen:

  1. CR1616 batterijen voor 16.00 uur besteld? Dezelfde dag nog verzonden
  2. Uiteraard de scherpste prijzen voor al uw batterijen
  3. Een groot aanbod van alle batterijen
  4. Wordt verstuurd vanuit ons eigen grote magazijn

Naast dit model zijn er nog meer soorten van de 3V lithium knoopcel, de meest populaire zijn de CR2025, CR2032, CR2430 en de CR2450.

Batterijen dezelfde dag nodig

Wij begrijpen dat u uw batterijtjes zo snel mogelijk in huis wilt hebben nadat u een bestelling heeft geplaatst. In onze webshop wordt de actuele voorraad bijgehouden. Staat er bij het product dat wij nog 26 stuks op voorraad hebben? Dan hebben wij deze 26 stuks inderdaad in ons eigen magazijn liggen. Is het product op het moment uitverkocht? Dan kunt u deze ook niet bestellen in de webshop, alleen op aanvraag via de e-mail. We doen altijd onze uiterste best om uitverkochte producten zo snel mogelijk aan vullen. Bestellingen die u op werkdagen voor 16.00 uur besteld worden dezelfde dag nog verzonden. Dit betekend uiteraard niet dat u de batterijen op dezelfde dag geleverd krijgt. Heeft u echter batterijen dezelfde dag nog nodig? Dan kunt u de producten afhalen in ons magazijn in Roermond.

Denk ook aan het milieu 

Ook al is het maar een klein batterijtje, gooi ook deze CR1616 batterij niet zomaar weg. Als u ze gewoon verzamelt kunt u ze af en toe gewoon even wegbrengen. Daar hoeft u uiteraard niet al te veel moeite voor te doen, in heel veel winkels staat een inzamelmiddel, zo ook bij ons. Bij ons kunt u alle normale soorten batterijen inleveren, sommige soorten zijn echter te groot voor ons inzamelmiddel en dienen bij het milieupark ingeleverd te worden.

Bij Batterijenstunter.nl kunt u eenvoudig CR1616 batterijen kopen. Maak uw bestelling compleet met onze AA batterijen, AAA batterijen, C batterijen, D batterijen of een 9V batterij.