LR1 batterij

2 ProductenPagina 1 van 1
Varta LR1 batterij
Varta LR1 batterij
€2,39

De LR1 batterij leveren wij van Duracell en Varta. Deze alkaline LR1 batterij wordt veel toegepast in autosleutels, bluetooth headsets, glucose meters, bloeddrukmeters, afstandsbedieningen en alarm toepassingen maar u kunt ze in nog veel meer apparaten tegenkomen. Echter omdat apparaten steeds kleiner gemaakt worden, vindt u in deze apparaten ook vaak een knoopcel omdat die een stuk platter zijn als deze rondcel, ook al is deze al een stuk kleiner dan vele andere 1,5V batterijen. Een LR1 batterij is een zogenaamde wegwerp batterij met een spanning van 1,5V en is niet oplaadbaar.

Een andere code op de LR1 batterij

Bestaat er een andere code voor de LR1 batterij? Ja, die bestaat. Om het nog verwarrender te maken; de LR1 kent heel veel verschillende codes. De namen MN9100, N, KN, lady, SUM5, AM-5 en E90 worden ook vaak gebruikt als aanduiding van de 1,5V alkaline LR1 batterij, terwijl ze allemaal hetzelfde zijn en over dezelfde eigenschappen beschikken. De diverse codes zijn ontstaan doordat verschillende merken deze batterij produceren en er allemaal een andere naam aan geven. Het merk dat u heeft maakt dus niets uit, zolang er een van de codes op uw batterij staat, kunt u deze zondermeer vervangen voor de door ons verkochte LR1 batterij.

Hoe groot is een LR1 batterij?

Een LR1 batterij heeft een diameter van 30,2 mm en een dikte van 12 mm. De spanning van een LR1 batterij is 1,5 volt en de chemische samenstelling is alkaline. 
 

Kun je een LR1 batterij bewaren?

Een LR1 batterij kan bewaard worden maar dit dient wel droog en koel te gebeuren. Dit wilt in de praktijk zeggen dat u deze bewaard bij kamertemperatuur in een droge ruimte, op deze manier zorgt u ervoor dat de LR1 batterij in optimale conditie blijft. Indien u een LR1 batterij wilt gaan gebruiken die u nog in huis heeft, controleer dan altijd eerst of de houdbaarheidsdatum niet verlopen is. Niet alleen kan de batterij niet meer werken maar er is ook een grote kans op lekken met alle gevolgen van dien.

LR1 batterijen, waar te koop?

Uw LR1 batterijen besteld u uiteraard bij Batterijenstunter.nl. De voorraad batterijen die u in deze webshop bij alle producten ziet staan is het daadwerkelijke aantal dat wij op voorraad hebben en meer dan onze eigen voorraad kunt u in de webshop dan ook niet bestellen. In vergelijking met andere webshops weet u altijd zeker dat uw bestelde artikelen bij ons altijd direct leverbaar zijn. Heeft u toch meer nodig, neem dan contact op, meestal kunnen we hierin snel schakelen. Wilt u de bestelde LR1 batterij niet laten versturen en woont u in de buurt van Roermond, weet dan dat u als bedrijf, maar ook als particulier, op werkdagen terecht kunt tussen 08.00 en 16.00 uur om de bestelling op te halen. U kunt kiezen om deze in de webshop te bestellen en bij de checkout aan te vinken dat u komt afhalen, maar u kunt ook gewoon binnenlopen, in dat geval kunnen wij u ook van het beste advies voorzien en bespaart u zich de verzendkosten. Maak uw bestelling compleet met een AA batterij, AAA batterij, C batterij, D batterij of een 9V batterij.

LR1 batterijen kopen? Batterijenstunter.nl voor de beste aanbieding.