162 batterij

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

In deze categorie vindt u de 162 batterij. Dit batterijtje is een zeer veel gebruikte knoopcel. Het batterijtje is vrij klein met een afmeting van 7,9 x 2,1 mm. De afgegeven spanning van deze alkaline batterij is 1,5V. Buiten deze soort zijn er nog veel meer varianten van de alkaline knoopcelbatterij. Hieronder lees je alles over de 162 batterij, over de toepassing, andere benamingen en het zilveroxide alternatief.

Andere codes voor de 162 batterij

Het kan zeer verwarrend zijn maar op de alkaline 162 batterij kan ook een andere code staan dan 162. Er worden door de verschillende leveranciers ook verschillende codes gebruikt. Zo kunt u op de 162 batterij ook de code AG11, LR58 of LR721 tegenkomen, het is echter iedere keer hetzelfde batterijtje. De batterij wordt altijd toegepast wanneer er maar een laag stroomverbruik is, dit komt omdat een alkaline knoopcel met deze afmetingen niet veel lading kan opslaan en derhalve nooit gebruikt kan worden wanneer er veel vermogen gevraagd wordt. De alkaline knoopcellen die wij verkopen zijn in alle gevallen een prima vervanger voor ieder ander merk. Veel webshops verkopen de knoopcel slechts onder een bepaalde code en wanneer u ze thuis krijgt weet u aan de hand van de code niet welke u nu nodig heeft, zeker als u meerdere soorten heeft gekocht. Op de door ons bijgeleverde pakbon kunt u wel direct zien welke codes hetzelfde zijn als de code die u besteld heeft zodat het altijd duidelijk is welk batterijtje u voor welke toepassing besteld heeft.

Gebruik een 162 batterij niet in een horloge

We zien nog steeds heel vaak dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Doe dit niet, kies altijd voor zilveroxide, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus niet gebruiken voor deze toepassing. Indien u de vervanger van de 162 batterij wilt voor in uw horloge, kies dan voor de SR721 batterij. U kunt dus iedere alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide horloge batterij wat wij ook aanraden bij gebruik in een horloge. Bij gebruik van alkaline moet u de batterij eerder vervangen of laten vervangen als u het zelf niet kunt, dit brengt meer kosten met zich mee dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide.

162 batterij voor 16.00 uur besteld op werkdagen? Dezelfde dag verstuurd

Indien u uw batterij op werkdagen voor 16.00 uur besteld, dan wordt deze dezelfde dag nog verstuurd. Mocht dit niet mogelijk zijn door bijvoorbeeld vakantie, dan staat het duidelijk aangegeven in de webshop. Buiten deze alkaline knoopcellen vindt u bij ons ook iedere lithium knoopcel batterij.
 
162 batterij kopen? Batterijenstunter.nl voor de beste aanbieding.