SR1130W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR1130W batterij is een zogenaamde horlogebatterij op basis van zilveroxide en een spanning van 1,55V en wordt in zeer veel modellen van verschillende merken horloges gebruikt. Ieder merk dat horloge batterijen produceert gebruikt zijn eigen code voor de SR1130W batterij, vandaar dat hier meerdere codes genoemd staan als equivalent. Staat er op uw oude batterijtje dus de code 389, V389 of SR1130W, dan kunt u deze horloge batterij kopen als vervanger, ook als u nu een ander merk gebruikt zoals bijvoorbeeld Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, u bent echt niet aan een bepaald merk gebonden. De Varta horlogebatterijen die wij verkopen zijn in alle gevallen een prima vervanger voor ieder ander merk. Veel webshops verkopen het horlogebatterijtje slechts onder een bepaalde code en wanneer u ze thuis krijgt weet u aan de hand van de code niet welke u nu nodig heeft in uw horloge als u meerdere soorten heeft gekocht. Op de door ons bijgeleverde pakbon kunt u wel direct zien welke codes hetzelfde zijn als de code die u besteld heeft zodat het altijd duidelijk is welke batterij u voor welk horloge besteld heeft.

Kun je alkaline batterijen gebruiken in een horloge?

We zien nog steeds heel vaak dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Doe dit niet, kies altijd voor zilveroxide, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus niet gebruiken. Tip: De code staat er vaak zeer klein op, maak een foto met uw telefoon, die kunt u uitvergroten, zodoende heeft u altijd het juiste nummer.

Vervangen wij ook de SR1130W batterij van uw horloge?

Er wordt ons vaak gevraagd of wij de SR1130W horloge batterij ook voor u plaatsten. Het antwoord is helaas nee. Er zijn veel verschillende soorten horloges en daarmee ook verschillende manieren waarop een horloge geopend moet worden en dat gespecialiseerde gereedschap hebben wij niet. Ook zijn vele horloges waterdicht en dient er een nieuwe pakking geplaatst te worden. Wilt u uw SR1130W batterij laten vervangen, gaat u dan naar een juwelier, zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van deze knoopcel.

Hoe lang gaat de SR1130W batterij mee?

Zilveroxide horloge batterijen hebben een zeer lage ontlaadcurve dus deze SR1130W batterij verliest maar weinig spanning wanneer deze in een horloge zit. Hoe lang een horlogebatterij meegaat is afhankelijk van het type horloge dat gebruikt wordt en het aantal functies. Als er bijvoorbeeld licht als functie is en deze wordt vaak gebruikt, dan zal de batterij snel zijn lading verliezen. Zijn er geen functies aanwezig, dan zal de lading lang behouden worden. In sommige horloges zitten meerdere batterijen, dan kan het dus zijn dat het uurwerk nog loopt maar speciale functies niet meer werken. Wanneer u een horloge niet gebruikt, zet deze dan stil als de mogelijkheid er is. Maak uw bestelling compleet met een batterijtester, MN21 batterijLR1 batterij of een 18650 batterij.

SR1130W batterij kopen? Batterijenstunter.nl