Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
5/5 tm-google
Zaklamp batterijen

Zaklamp batterijen

0 reactie minuten lezen

Een zaklamp is een onmisbaar hulpmiddel in verschillende situaties. Ga je lekker kamperen? Of valt thuis misschien een keer de stroom uit? Dan komt een zaklamp zeker van pas. De meeste zaklampen werken op batterijen. Het kiezen van de juiste batterij voor je zaklamp is dan ook nodig, zodat deze langdurig werkt. Omdat er verschillende formaten en typen beschikbaar zijn, kan het een lastige klus zijn.

Welke zaklamp batterij moet ik aanschaffen?

Hieronder bespreken we de 5 meest gebruikte zaklamp batterijen. We raden altijd aan om eerst de oude batterijen uit de zaklamp te halen of te kijken in de beschrijving, zodat je altijd de juiste batterij aanschaft.

  1. AA batterij: Dit type batterij is de meest bekende en gebruikte batterij, ook voor zaklampen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse soorten in ons assortiment. Je kunt gemakkelijk een aantal op voorraad nemen. Deze batterijen worden namelijk in ontzettend veel apparaten gebruikt en komen vast en zeker nog vaker van pas. Deze zaklamp batterijen hebben een afmeting van 50,5 mm x 14,5 mm.
  2. AAA batterij: Deze batterijen zijn iets kleiner dan de AA-batterijen en worden vaak gebruikt voor wat compactere zaklampen. Dit type heeft een afmeting van 44,5 mm x 10,5 mm.
  3. C batterij: Dit type is groter dan de twee bovengenoemde typen. Ze bieden meer vermogen en worden vaak gebruikt in wat grotere zaklampen die een krachtigere lichtbundel nodig hebben. De C-typen worden vaak gebruikt in zaklampen die worden gebruikt voor outdoor avonturen. Dit soort heeft een afmeting van 50 millimeter lang en 26,2 millimeter breed.
  4. D batterij: Ook dit soort is groter en levert meer stroom dan de kleinere batterijen. Ze worden vaak gebruikt in grote zaklampen voor intensief gebruik, zoals bij het verkennen van donkere gebieden of in noodsituaties waar betrouwbaarheid essentieel is. Deze heeft een afmeting van 59 mm lang en 33 mm breed.
  5. 18650 batterij: Deze speciale batterijen worden vaak gebruikt in krachtige zaklampen. Van deze zijn diverse types beschikbaar, denk aan flat top en button top, daardoor hebben deze batterijen verschillende afmetingen.

Bekijk eerst welk type zaklamp batterij je nodig hebt

Het kiezen van de juiste batterij voor je zaklamp hangt af van factoren zoals de grootte van de zaklamp, de gewenste lichtsterkte en de gebruiksduur. Zorg ervoor dat je de oude batterij uit de zaklamp haalt of de specificaties van je zaklamp begrijpt voordat je een batterij kiest, zodat je altijd voorbereid bent op elke situatie.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0