Zeer ruime voorraad kwaliteitsproducten
Veilig betalen
14 dagen recht van retour
5/5 tm-google
Wat is het verschil tussen een CR2032 en een CR2025 batterij?

Wat is het verschil tussen een CR2032 en een CR2025 batterij?

0 reactie minuten lezen

Veel apparaten in huis werken op knoopcel batterijen maar dit betekent niet dat alles op hetzelfde type batterij werkt. Er bestaan heel wat merken en types knoopcel batterijen. De knoopcel batterij, een schijfvormige batterij, wordt veelal gebruikt in draagbare elektronische apparaten. Doordat er veel verschillende soorten zijn is het vaak moeilijk te achterhalen welke knoopcel batterij in jouw apparaat hoort. Gelukkig zijn er een aantal herkenningspunten waardoor het gemakkelijk wordt om te achterhalen welke knoopcel jij nodig hebt. De twee bekendste knoopcellen zijn de CR2032 en de CR2025. Deze twee knoopcellen lijken enorm veel op elkaar maar toch zijn er enkele verschillen. Welke verschillen dit zijn kun je lezen in onderstaande tekst. 

CR2032

De CR2032 batterij is de meest gebruikte knoopcel batterij ter wereld. Eigenlijk is het heel makkelijk te achterhalen wat de CR2032 batterij is en of deze batterij de juiste batterij is voor jouw elektronische apparaat. Het enige dat je moet weten is waarvoor de letters en cijfers staan. Dat gaan we nu uitleggen. De letter C geeft weer waaruit de knoopcel batterij is vervaardigd. De letter C staat voor Lithium-Mangaan. De letter R staat voor de vorm van de batterij, in dit geval dus voor een ronde batterij. Nu weet je dat deze batterij een ronde batterij is vervaardigd uit Lithium-Mangaan. Maar waar staan de cijfers 2032 voor? Deze twee cijfers geven aan wat de hoogte en de diameter is van de CR2032 batterij. De eerste twee cijfers geven de diameter weer en de laatste twee cijfers geven de hoogte van de knoopcel batterij weer. Je kunt hier dus afleiden dat de CR2032 een diameter heeft van 20 millimeter en een hoogte heeft van 3,2 millimeter. 

CR2025

Bovenstaande informatie kan helpen om te achterhalen wat voor een knoopcel batterij de CR2025 is. Zoals je kunt zien zijn de eerste twee letters gelijk aan de CR2032. Deze knoopcel bestaat ook uit Lithium-Mangaan en heeft een ronde knoopvorm. Daarnaast zijn ook de eerste twee cijfers gelijk. De CR2025 heeft een diameter van 20 millimeter. Het verschil in deze twee batterijen zit, zoals je misschien al kunt raden, in de laatste twee cijfers. De CR2025 heeft een hoogte van 2,5 millimeter. Dit is een verschil van 0,7 millimeter in vergelijking met de CR2032 knoopcel. Het is dus erg belangrijk om te weten welke type knoopcel je nodig hebt voor je apparaat. De verschillen tussen deze twee knoopcellen zijn klein maar toch is het belangrijk dat je de juiste batterij besteld. Een knoopcel batterij moet namelijk precies passen in het apparaat. Het zou zonde zijn als de verkeerde batterij wordt besteld en deze dus niet past. 

CR2032 of CR2025 knoopcel batterijen bestellen? Batterijenstunter.nl voor de beste knoopcellen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0