Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
5/5 tm-google
Wat is een blok batterij?

Wat is een blok batterij?

0 reactie minuten lezen

Wat is een blok batterij?

Een blok batterij wordt ook wel 9V, LR61, 6LR61 of 9V E-block genoemd. Dit is een blokvormige batterij en heeft een afmeting van 26.5 x 48.5 x 17,5 mm. Blok batterijen zijn krachtige batterijen. De alkaline variant heeft een hoge capaciteit en gaan langer mee dan goedkopere koolzink batterijen. Om deze reden vind je geen koolzink batterijen in onze webshop. 

In welke apparaten gebruik je een blokbatterij?

Blok batterijen komen vaak voor in apparaten die veel stroom gebruiken. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Rookmelder
  • Weegschaal
  • Afstandsbedieningen                                                                    
  • Effectpedalen
  • Microfoon

Daarbij raden wij het aan om in appraten die voor een langere periode een constante spanning vergen een lithium blok batterij te gebruiken. Lithium blok batterijen hebben namelijk een nog langere levensduur dan alkaline blok batterijen. Met een lithium blok batterij van Philips, Energizer, Ultralife of Ansmann hoef je de blok batterij in een rookmelder de komende 6 tot 10 jaar niet te vervangen. 

Hoe lang kun je een blok batterij bewaren?

Hoe lang je een blok batterij kunt bewaren hangt af van het type. Op een alkaline blok batterij staat altijd een datum. Gebruik de batterij niet meer als deze datum is verlopen. Daarnaast geldt het voor elke batterij om deze op een koele en droge plek te bewaren en niet in de buurt van een verwarming. Gooi batterijen nooit in de prullenbak maar bij het Klein Chemisch Afval. Koop uw blok batterijen bij batterijenstunter.nl

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0