Kun je zelf de batterij van je horloge vervangen?

  • Geplaatst op
  • 0
Kun je zelf de batterij van je horloge vervangen?

Kun je zelf de batterij van je horloge vervangen?

Horlogebatterijen zijn kleine, maar belangrijke apparaten die horloges van stroom voorzien. Horloges gebruiken horlogebatterijen om de tijd bij te houden en om communicatie te ontvangen en te verzenden. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over het vervangen van je horloge batterij.

 

Wat je moet weten over horlogebatterijen

Er is maar één primaire soort horlogebatterijen: zilveroxide. Zilveroxidebatterijen hebben de langste levensduur, maar zijn ook het duurst. Alkalinebatterijen hebben een gemiddelde levensduur en zijn minder duur dan zilveroxide maar kunnen beter niet gebruikt worden omdat ze kunnen gaan lekken.

 

Om te bepalen welke batterij je in je horloge moet gebruiken, controleer je in het batterijvak een batterij-identificatiecode. Deze code bestaat uit een letter en een cijfer. De letter komt overeen met het batterijtype-S voor zilveroxide, A voor alkaline en L voor lithium. Het cijfer geeft de grootte van de batterij aan. De meeste horloges werken op een zilveroxide batterij.

 

Een horlogebatterij vervangen

Wanneer de batterij van een horloge leeg is, kan het frustrerend zijn om te weten hoe je deze moet vervangen. Dit zijn de stappen die je moet nemen om een horlogebatterij te vervangen:

 

1. Verwijder de achterkant van de horlogekast. Hiervoor is mogelijk een speciaal gereedschap nodig, of je kunt iets als een scherps gebruiken als de achterkant eraf gewipt kan worden. Soms dient deze ook open gedraaid te worden.

2. Zoek de batterij. Het zit in een kleine behuizing en het is waarschijnlijk dat er iets op staat dat aangeeft welke kant naar boven is (meestal de kant met de tekst).

3. Verwijder de oude batterij voorzichtig en voer deze op de juiste manier af.

4. Plaats de nieuwe batterij en zorg ervoor dat deze correct is geplaatst.

5. Zet de horlogekast weer in elkaar en zorg ervoor dat alle onderdelen passen.

6. Doe hem om je pols en geniet van de nieuwe batterijduur!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »