Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
5/5 tm-google
Klok batterij

Klok batterij

0 reactie minuten lezen

Een klok is een onmisbaar apparaat in de meeste huizen, kantoren en openbare ruimtes. Uiteraard heb je niet veel aan een klok als deze niet werkt. Als je klok niet meer tikt, is de kans groot dat de batterijen leeg zijn. Maar welke batterij heb je eigenlijk nodig? Dat is vaak een vraag die per klok verschilt. Het is dan ook raadzaam om de lege batterij eruit te halen en te controleren welk type je nodig hebt.

De drie meest gebruikte batterijen in een klok

Vaak worden er verschillende batterijen in een klok gebruikt. Laten we eens kijken naar de drie meest voorkomende batterijen die in klokken worden gebruikt:

  1. AA batterij: Een AA batterij is de bekendste batterij onder consumenten. En laat het nou net toeval zijn dat deze batterij vaak gebruikt wordt in een klok, vooral in een wandklok. De batterij is eenvoudig te herkennen aan zijn vorm en is beschikbaar in diverse varianten. 
  2. AAA batterij: Ook dit type wordt vaak gebruikt in een klok. Deze zijn iets kleiner dan de bovengenoemde batterijen en worden dus vaak gebruikt in een iets compactere klok. Deze batterijen worden vaak gebruikt in modernere klokken die draagbaar zijn.
  3. Knoopcellen: Deze kleine batterijtjes worden vaak toegepast in kleine modellen klokken. Deze platte batterijen zijn compact en lichtgewicht, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waar beperkte ruimte is.

Zo zie je maar, er zijn verschillende opties als het gaat om klokbatterijen. Het loont de moeite om de lege batterij te verwijderen en te kijken welk type jouw klok nodig heeft. In onze webshop vind je een scala aan klokbatterijen om uit te kiezen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0