Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
5/5 tm-google
Hoe komt de 9 volt blokbatterij aan zijn vorm?

Hoe komt de 9 volt blokbatterij aan zijn vorm?

0 reactie minuten lezen

Een vreemde eend in de bijt, dat is de 9 volt blokbatterij wel. Vanwege zijn vorm, spanning en aansluitpolen. De meeste alkaline batterijen die we kennen zijn rond van vorm, hebben een spanning van 1.5V en hebben een plus en min zijde aan de boven en onderkant, maar de 9V blokbatterij heeft niets van dit alles, toch?

Als we de alkaline batterij nader gaan bekijken, of liever, de binnenkant bekijken, dan komt dat ronde toch wel weer terug. De blokbatterij is namelijk opgebouwd uit 6 andere batterijen. Een andere naam voor de 9V blokbatterij is 6LR61, dus eigenlijk 6 x LR61. De LR61 batterij is ook bekend als de AAAA batterij met een lengte van 42,5mm en een dikte van 8,3mm en levert een spanning van 1,5V. Stop je deze batterijen in een rechthoekig omhulsel en verbindt je de AAAA batterijen door in serie, dan is de blokbatterij geboren. Fabrikanten hebben er uiteindelijk voor gekozen om aan de bovenkant van de batterij een drukknopsysteem te ontwikkelen voor de plus en min aansluiting van het geheel.

De alkaline 9 volt blokbatterij leveren wij van de merken Duracell, Varta, Energizer en Ansmann. Dit model batterij leveren we ook in lithium en oplaadbaar.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0