De beste hoortoestelbatterijen van Rayovac en Duracell voor uw gehoorapparaat kopen tegen de beste aanbieding kunt u zeer eenvoudig in onze webshop. Wij leveren alle soorten niet oplaadbare hoortoestel batterijen voor uw gehoorapparaat uit onze eigen voorraad. Deze hoortoestelbatterijen zijn minstens van dezelfde kwaliteit als de hoortoestel batterijen die u bij uw audicien kunt kopen, de merken die wij verkopen hebben bewezen van zeer goede kwaliteit te zijn. Woont u in de buurt van Roermond, dan kunt u onze hoortoestel batterijen zonder verzendkosten afhalen in onze winkel. Buiten de gehoorbatterijen zijn er nog meer soorten knoopcel batterijen.

Gehoorapparaat batterijen merken

Bj ons kunt u gehoorapparaat batterijen kopen van de beste merken Duracell en Rayovac. Van Duracell leveren wij de easytab hoortoestel batterijen. Van Rayovac leveren wij de extra advanced gehoorapparaat batterijen. Rayovac maakt de meest verkochte en volgens vele de beste gehoorapparaat batterijen. Vele audiciens leveren de Rayovac hoortoestel batterijen als hun eigen huismerk in een andere verpakking, dat zegt wel genoeg. Alle hoortoestel batterijen, zowel van Duracell als van Rayovac zijn per 6 stuks in een blister verpakt. Zowel Rayovac als Duracell hoortoestel batterijen zijn voorzien van een plaklipje op de batterij. Deze heeft twee functies:
De belangrijkste reden voor deze lip is dat de batterijen geactiveerd worden wanneer de lip van de batterij wordt gehaald. Verder is deze lip zeer handig om de batterij in het hoortoestel in te brengen. Uw gehoorapparaat batterijen worden dus pas geactiveerd wanneer u de lip verwijdert. 
 

Soorten hoorapparaat batterijen

Hoorapparaat batterijen zijn er in 4 types.
  • Kleur geel PR70 type nr. 10 hoorapparaat batterij.
  • Kleur oranje PR48 type nr. 13 hoorapparaat batterij.
  • Kleur bruin PR41 type nr. 312 hoorapparaat batterij.
  • Kleur blauw PR44 type nr. 675 hoorapparaat batterij.
De meeste mensen weten aan de hand van de kleur welk soort hoorapparaat batterijen ze nodig hebben, dat is ook het meest eenvoudig. Verder hebben ze allen een PR nummer en een gewoon nummer. De verschillen in de soorten zijn de maat en daarmee de sterkte in lading. De grootste echter, de blauwe, worden bijna niet meer gebruikt. Ze zijn simpelweg te groot voor hedendaagse hoortoestellen. Alle hoortoestelbatterijen die u bij ons kunt kopen zijn niet oplaadbaar, dus gehoorbatterijen voor eenmalig gebruik.

Type 10 | geel | PR70 hoortoestel batterijen

Het type 10 hoorbatterijen, ook wel nummer 10, geel (vanwege de kleur van de verpakking) of PR70 hoortoestelbatterijen is de kleinste soort, deze wordt dus toegepast in de kleinste hoortoestellen. Ze werken op een spanning van 1,45V en hebben een capaciteit van ongeveer 100mAh. De diameter van deze hoorbatterijen is 5,8 mm en de hoogte is 3,6 mm. 
 

Type 13 | oranje | PR48 hoortoestelbatterijen

Het type 13 hoorbatterijen, ook wel nummer 13, oranje of PR48 hoortoestelbatterijen genoemd, werken op een spanning van 1,45V en hebben een capaciteit van ongeveer 310mAh. De diameter van deze hoor batterij is 7,9 mm en de hoogte is 5,4 mm. 
 

Type 312 | bruin | PR41 hoortoestelbatterijen

Het type 312 gehoorbatterijen, ook wel nummer 312, bruin of PR41 hoortoestelbatterijen genoemd, werken hebben een capaciteit van ongeveer 180mAh. De diameter van deze hoor batterij is 7,9 mm en de hoogte is 3,6 mm. 
 

Type 675 | blauw | PR44 hoortoestelbatterijen

Het type 675 gehoorbatterijen, ook wel nummer 675, blauw of PR44 hoortoestelbatterijen is de grootste soort, deze gehoorbatterijen worden dus toegepast in hoortoestellen voor extra sterke vermogens. Ze werken eveneens op een spanning van 1,45V en hebben een capaciteit van ongeveer 650mAh. De diameter van deze hoor batterij is 11,6 mm en de hoogte is 5,4 mm. 
 
Tegenwoordig werken hoortoestellen ook wel op oplaadbare hoortoestel batterijen. In principe zijn het dezelfde maten, dus type 13 vervang je voor type 13, alleen dan oplaadbaar. Dit soort hoortoestel batterijen verkopen wij echter niet, veel soorten hoorapparaten werken niet goed met dit soort batterijen terwijl de niet oplaadbare altijd goed presteren.