Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
5/5 tm-google
Wat is het verschil tussen AA en AAA batterijen?

Wat is het verschil tussen AA en AAA batterijen?

0 reactie minuten lezen

Er zijn veel verschillende soorten batterijen op de markt en twee daarvan zijn de AA en AAA batterijen. De termen lijken op elkaar maar het zijn twee totaal verschillende batterijen. Wanneer je een AA batterij nodig hebt, kun je deze niet vervangen door een AAA batterij. Het verschil tussen deze twee batterijen is de afmeting. Een AA batterij heeft een lengte van 50,5 mm en diameter 14,5 mm en een AAA batterij heeft lengte 44,5 mm en diameter 10,5 mm.m

Benaming AA en AAA batterijen

De AA en AAA batterijen kennen verschillende benamingen. Zo wordt de AA batterij ook wel penlite of mignon batterij genoemd en heeft referentienummers zoals LR6, MN1500, AM3 of UM3 en de AAA batterij micro of potlood batterij genoemd en heeft referentienummers zoals LR3, MN2400 en AM4.

AA en AAA batterijen

In ons assortiment bieden wij verschillende AA en AAA batterijen aan. Dit niet oplaadbare batterijen, ook wel alkaline en lithium batterijen genoemd. Daarnaast verkopen wij oplaadbare AA en AAA batterijen. Wanneer de batterijen regelmatig vervangen moeten worden, adviseren wij om oplaadbare batterijen aan te schaffen. Bij aankoop zijn deze batterijen duurder maar deze kunnen vaak herladen worden en uiteindelijk zijn ze dus goedkoper.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0