Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
5/5 tm-google
Eenvoudig de batterij van je autosleutel vervangen doe je zo

Eenvoudig de batterij van je autosleutel vervangen doe je zo

2 reacties minuten lezen

Bijna elke auto heeft een sleutel waarmee de auto op afstand bediend kan worden. Deze sleutel dient ook als directe sleutel van de auto. De afstandsbedieningsfunctie van de sleutel werkt op elektriciteit, die gevoed wordt door een batterij. Autosleutels hebben meestal kleinere batterijen, die ook wel knoopcelbatterijen worden genoemd. Na verloop van tijd raken deze batterijen leeg, waardoor u de auto niet meer op afstand kunt bedienen. Gelukkig is het heel eenvoudig om de batterij in je autosleutel te vervangen! Ieder type kan werken op een ander type batterij maar de meest gebruikte zijn de CR2025 en de CR2032. uiteraard kan er in uw sleutel een ander type zitten, controleer dus altijd de code die u kunt aflezen op de batterij.

Batterij autosleutels zelf vervangen bespaart geld

Als je de batterij van je autosleutel moet vervangen, is het goedkoper en sneller om het zelf te doen dan deze naar een dealer of garage te brengen. Je kunt de juiste batterij online bestellen en thuis laten bezorgen. Vervolgens kost het vervangen van de batterij maar een paar minuten. Zo bespaar je zowel geld als tijd. Natuurlijk zijn er sommige garages of winkels die als service de accu gratis vervangen. Maar meestal moet je daarvoor betalen en kost het ook nogal wat tijd. Dus als je kunt, is het beter om de batterij zelf te vervangen.

Welke knoopcelbatterij heb je nodig?

Welke batterij heb ik nodig voor je autosleutel? Gelukkig is het vrij eenvoudig om daar achter te komen. Open het batterij vak om de oude batterij uit de autosleutel te halen. Op deze batterij zie je namelijk een code staan. De code op de batterij zelf is de naam van de batterij, zodat je gemakkelijk kunt zien welke je zoekt. Met deze code is het vervolgens een fluitje van een cent om een nieuwe batterij voor je autosleutel te kopen. Overigens kan het slim zijn om meteen meerdere batterijen te kopen. Zo heb je er een paar op voorraad en kun je de batterijen zo lang mogelijk gebruiken. Klik hier voor een overzicht van batterijen die in autosleutels passen.

Enkele tips bij het vervangen van de batterij van je autosleutel

Als je merkt dat je een autosleutel batterij moet vervangen, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het proces soepel te laten verlopen.

  • Bekijk eerst de oude batterij om te zien welk type je nodig hebt. Dit voorkomt dat je de verkeerde bestelt.
  • Wees vervolgens voorzichtig bij het openen van de sleutel; je wilt niets beschadigen.
  • Het is ook een goed idee om meteen meer batterijen te bestellen; zo hoef je de volgende keer niet een paar dagen te wachten voordat je de batterij kunt vervangen.
  • Raak de batterij van de autosleutel bij het vervangen zo min mogelijk aan de zijkanten aan. Anders kan vet van je huid de geleiding van de min- en pluspool op de batterij juist blokkeren, waardoor hij minder of zelfs helemaal niet meer werkt.

Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je je batterij voor je autosleutel in een mum van tijd zelf vervangen!

Bestel vandaag nog je batterij voor je autosleutel bij de Batterijenstunter.nl

Je kunt de batterij van je autosleutel thuis in een paar minuten vervangen. Alles wat je nodig hebt, is een nieuwe batterij en een paar eenvoudige gereedschappen. Je kunt je autosleutel batterij direct bestellen via onze website, batteriesstunter.nl. We hebben een brede selectie batterijen om uit te kiezen, dus je vindt zeker de perfecte voor jouw autosleutel. Vandaag voor 16:00 besteld heb je de batterijen morgen in huis of kom ze ophalen in onze winkel in Roermond. Elke werkdag geopend van 09:00 tot 16:00 uur.

[email protected] Geplaatst op 03/09/2023

Nuttige tips

[email protected] Geplaatst op 03/09/2023

Nuttige tips

Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0