Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
5/5 tm-google
1.2V batterij

1.2V batterij

0 reactie minuten lezen

Heeft u een 1.2V batterij nodig voor uw apparaat? Tja, 1,2V batterijen, vreemd, want dat is toch geen normale spanning? Toch leveren de NiMh oplaadbare batterijen deze spanning. Lees het artikel vooral helemaal want door deze afwijkende spanning zijn er wat spelregels bij sommige toepassingen. 1.2V batterijen zijn altijd oplaadbare batterijen en altijd de vervanger voor de 1.5V alkaline batterijen. Vroeger waren deze oplaadbare batterijen 1.5 volt en van het type NiCd maar deze worden niet meer gebruikt vanwege de zware metalen die erin verwerkt zitten. De 1.2V oplaadbare batterijen zijn van het type NiMH en kunnen we onderverdelen in 4 soorten voor deze spanning:

  • 1.2V batterijen van het type AA
  • 1.2V batterijen van het type AAA
  • 1.2V batterijen van het type C
  • 1.2V batterijen van het type D

Deze 4 soorten zijn alle 1,2V batterijen die er zijn. Het is dus van belang eerst na te kijken welke u nodig heeft alvorens te bestellen. Ook is het belangrijk bij 1,2V batterijen te kijken naar het vermogen dat u nodig heeft, daar zitten veel verschillen in. Meestal staat het op de oude batterij en anders in de gebruiksaanwijzing van u apparaat.

Let op: Er zijn toepassingen die problemen geven met het gebruik van oplaadbare batterijen en dat heeft alles met de gebruiksspanning te maken. Een apparaat dat op 1 of hooguit 2 batterijen werkt zal in de praktijk meestal geen problemen geven. Wanneer een toepassing echter op meer batterijen werkt en u vervangt deze allemaal voor de oplaadbare 1.2V batterijen, dan kan het voorkomen dat de spanning uiteindelijk te laag is. We weten niet van alle toepassingen of dit een probleem oplevert maar een bekende is bijvoorbeeld bij het speelgoed van LEGO. De LEGO trein werkt op meerdere batterijen en kan de geringere spanning van de 1.2V batterij niet aan. 

1.2 volt batterijen opladen

Zoals u wellicht al eerder in dit stuk heeft gelezen leveren de NiMh oplaadbare batterijen 1.2 volt. Omdat deze batterijen oplaadbaar zijn, kunt u deze wanneer ze leeg zijn uiteraard opladen. Daarbij hoort wel een geschikte oplader. Bij iedere categorie, dus de AA 1.2V batterij, AAA 1.2V batterij, C 1.2V batterij en D 1.2V batterij kunt u de geschikte opladers voor deze batterijen vinden. In ons assortiment hebben wij specifieke opladers die voor één type batterij geschikt zijn maar ook universele opladers. Deze kunt u dus gebruiken om meerdere soorten 1.2 volt batterijen op te laden. Daarnaast zit er vaak een verschil in de laadsnelheid van de batterijlader. U kunt het beste bij elke batterijlader kijken naar de specificaties en deze vergelijken met elkaar. Zo weet u het beste welke lader bij uw behoeftes past. In de meeste gevallen is een eenvoudige lader voldoende om de 1.2V batterijen te laden, de duurdere laders zullen meestal sneller uw 1.2 volt batterijen laden of zijn voorzien van opties zoals testen of exact kunnen volgen hoe vol ze inmiddels zijn gedurende het laadproces.

1.2V batterij kopen? Batterijenstunter.nl.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0