SR916W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR916W batterij is een zogenaamde horloge batterij op basis van zilveroxide en een spanning van 1,55V en wordt in zeer veel modellen van verschillende merken horloges gebruikt. Ieder merk dat horloge batterijen produceert gebruikt zijn eigen code voor de SR916W batterij, vandaar dat hier meerdere codes genoemd staan als equivalent. Staat er op uw oude batterij dus de code 373, V373, SR68 of SR916W, dan kunt u deze horloge batterij kopen als vervanger, ook als u nu een ander merk gebruikt zoals bijvoorbeeld Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, u bent echt niet aan een bepaald merk batterij gebonden. In sommige gevallen bestaan er geen specifieke W of SW varianten, in dit geval staat meestal de code SW genoteerd op de batterij of verpakking en dan kunt u deze uiteraard gebruiken.

Kun je alkaline batterijen gebruiken in een horloge?

We zien nog steeds heel vaak dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Doe dit niet, kies altijd voor zilveroxide, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus niet gebruiken. Tip: De code staat er vaak zeer klein op, maak een foto met uw telefoon, die kunt u uitvergroten, zodoende heeft u altijd het juiste nummer.

Vervangen wij ook de SR916W batterij van uw horloge?

Er wordt ons vaak gevraagd of wij de SR916W horloge batterij ook voor u plaatsten. Het antwoord is helaas nee. Er zijn veel verschillende soorten horloges en daarmee ook verschillende manieren waarop een horloge geopend moet worden en dat gespecialiseerde gereedschap hebben wij niet. Ook zijn vele horloges waterdicht en dient er een nieuwe pakking geplaatst te worden. Wilt u uw SR916W batterij laten vervangen, gaat u dan naar een juwelier, zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van deze knoopcel.

Hoe lang gaat de SR916W batterij mee?

Zilveroxide horloge batterijen hebben een zeer lage ontlaadcurve dus deze SR916W batterij verliest maar weinig spanning wanneer deze in een horloge zit. Hoe lang een horloge batterij meegaat is afhankelijk van het type batterij dat gebruikt wordt en het aantal functies. Wanneer u een horloge niet gebruikt, zet deze dan stil als de mogelijkheid er is.

Alle horloge batterijen.

SR916W batterij kopen? Batterijenstunter.nl