SR66

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR66 batterij is een zogenaamde horloge batterij op basis van zilveroxide en een spanning van 1,55V en wordt in zeer veel modellen van verschillende merken horloges gebruikt. Ieder merk dat horloge batterijen produceert gebruikt zijn eigen code voor de SR66 batterij, vandaar dat hier meerdere codes genoemd staan als equivalent. Staat er op uw oude batterij dus de code 377, V377, 376, SR66 of SR626SW, dan kunt u deze horloge batterij kopen als vervanger, ook als u nu een ander merk gebruikt zoals bijvoorbeeld Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, u bent echt niet aan een bepaald merk batterij gebonden. Ook wanneer er op uw batterij de code SR66W of SR66SW staat kunt u deze nemen als vervanger.

Kun je alkaline batterijen gebruiken in een horloge?

We zien nog steeds heel vaak dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Doe dit niet, kies altijd voor zilveroxide, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus niet gebruiken. Tip: De code staat er vaak zeer klein op, maak een foto met uw telefoon, die kunt u uitvergroten, zodoende heeft u altijd het juiste nummer.

Vervangen wij ook de SR66 batterij van uw horloge?

Er wordt ons vaak gevraagd of wij de SR66 horloge batterij ook voor u plaatsten. Het antwoord is helaas nee. Er zijn veel verschillende soorten horloges en daarmee ook verschillende manieren waarop een horloge geopend moet worden en dat gespecialiseerde gereedschap hebben wij niet. Ook zijn vele horloges waterdicht en dient er een nieuwe pakking geplaatst te worden. Wilt u uw SR66 batterij laten vervangen, gaat u dan naar een juwelier, zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van deze knoopcel.

Hoe lang gaat de SR66 batterij mee?

Zilveroxide horloge batterijen hebben een zeer lage ontlaadcurve dus deze SR66 batterij verliest maar weinig spanning wanneer deze in een horloge zit. Hoe lang een horloge batterij meegaat is afhankelijk van het type batterij dat gebruikt wordt en het aantal functies. Wanneer u een horloge niet gebruikt, zet deze dan stil als de mogelijkheid er is.

Alle horloge batterijen.

SR66 batterij kopen? Batterijenstunter.nl